pec zwolle verliest ook van sc heerenveen

De IJslander speelde zeker niet zijn beste wedstrijd, maar bezorgde zijn ploeg wel de drie punten door beide doelpunten voor zijn rekening te nemen.

Tot aan het strafschopgebied van SC Heerenveen ging het allemaal prima bij PEC. Maar zodra de voorhoede gezocht werd, ging het vaak fout. Rechtsbuiten Giovanni Hiwat grossierde in balverlies en stichtte nauwelijks gevaar. Fred Benson is al weken uit vorm en miste ook tegen Heerenveen de scherpte. Op links speelde Ryan Thomas. De pas 18-jarige Nieuw-Zeelander beschikt over een uitstekende techniek, maar is eigenlijk meer een middenvelder en presteert bovendien nog te wisselvallig.

Het begin was hoopvol voor PEC Zwolle. De ploeg zette Heerenveen onmiddellijk onder druk en kreeg via Fred Benson al binnen één minuut de eerste kans. Op aangeven van Mateusz Klich schoot de spits echter over. Al na vijf minuten ging de Zwolse storm liggen en zakte het tempo in de wedstrijd. De thuisploeg had nog wel het meeste balbezit, maar creëerde geen kansen meer.

Bij SC Heerenveen was de hoop gevestigd op creativiteit van buitenspelers Bilal Basacikoglu en Luciano Slagveer. Beiden hadden nog weinig van zich laten zien, totdat Rochdi Achenteh in de 31e minuut pijnlijk in de fout ging. De linksback van Zwolle ging een duel op het middenveld te nonchalant aan, waarna Slagveer alleen op Diederik Boer af kon. De rechtsbuiten leek de bal te ver voor zich uit te spelen, maar was toch nog eerder bij de bal dan de Zwolse goalie. Slagveer tikte de bal langs Boer en zocht vervolgens het contact met hem. Scheidsrechter Sanders zag er een overtreding in en legde de bal op de stip. Opmerkelijk genoeg bleef de rode kaart op zak, en mocht Boer blijven staan. De strafschop werd benut door Finnbogason, hoewel Boer er nog heel dichtbij zat.

Opvallende aanwezige in het IJsseldeltastadion was Marcel Brands, technisch manager van PSV. Mocht hij zijn gekomen voor Rochdi Achenteh, dan kan de linksback een transfer naar de lichtstad voorlopig uit zijn hoofd zetten, want ook na de openingstreffer ging het jeugdproduct van PSV nog een aantal keer flink in de fout. Zo ook in de 43e minuut, toen opnieuw Slagveer profiteerde. Diederik Boer voorkwam dat het vlak voor rust 0-2 werd.

In de tweede helft waren de eerste kansen voor SC Heerenveen. Finnbogason schoot in de 49e minuut hard naast en werd vijf minuten later weggestuurd door Slagveer. Oog in oog met Boer schoof de IJslandse spits de bal echter langs de verkeerde kant van de paal. Terwijl de Friezen de voorsprong hadden kunnen verdubbelen, viel de treffer vlak daarna de andere kant. Voetballend slaagde PEC er niet in om gevaarlijk te worden, maar uit een dode spelsituatie was het wel raak. Joost Broerse knalde een vrije trap vanaf zo’n dertig meter op schitterende wijze in de kruising, en bracht zo de stand weer gelijk.

Bram van Polen kopte in de 57e minuut net over, maar verder kwam Heerenveen-doelman Kristoffer Nordfeldt ook niet meer in de problemen. Overigens kwam ook de kopbal van Van Polen ook al uit een hoekschop. Heerenveen had voorin wel de kwaliteit om kansen te creëren en in de persoon van Alfred Finnbogason het scorend vermogen om de kansen ook af te maken. In de 69e minuut tekende hij voor de 1-2, nadat Rajiv van La Parra hem met een mooi passje alleen voor Boer had gezet.

Na de 1-2 probeerde PEC er een slotoffensief uit te persen, maar de bezoekers kwamen totaal niet meer in de problemen. De lange ballen van de Zwollenaren konden eenvoudig verwerkt worden door de Friese achterhoede. Na het laatste fluitsignaal stond PEC Zwolle dus opnieuw met lege handen. De laatste eredivisiezege dateert alweer van 20 oktober en ondertussen komt een plek in het rechterrijtje dichter- en dichterbij.

Volgende week speelt PEC Zwolle de laatste wedstrijd voor de winterstop, dan staat de zware uitwedstrijd tegen Feyenoord op het programma. Niet veel later zal de transfermarkt opengaan. Wellicht dat PEC dan op zoek gaat naar een scorende spits of een creatieve buitenspeler, want het scorend vermogen van de Zwollenaren is onvoldoende.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.