pb lemele over tradities

Goed, kerstfair dus, op 14 december bij de Imminkhoeve.

Op het moment van schrijven moet de fair nog plaats vinden maar dat het een succes wordt, staat nu eigenlijk al vast. Als je alleen al kijkt naar wat er allemaal te doen is, kan het niet anders dan dat de fair gaat slagen. Ook de ouderen van de Oldenhaghen, die tijdelijk een plekje hebben gevonden in Lemele totdat hun onderkomen in Ommen klaar is, zullen vast en zeker hier naar toe gaan.

Waarschijnlijk gaat een aantal van hen op 21 december ook naar het kerstconcert van de Christelijke Zangvereniging De Lofstem in de kerk van Lemele. Het concert begint om 19.00 uur, dit allemaal onder muzikale begeleiding van Hanneke Scholten (bugel), Rien Volkerink (orgel) en

Marion Mulder (viool). De algehele leiding is in handen van Adriaan Laseur, hij speelt tevens piano. Het wordt vast vol in de kerk en enorm sfeervol.

Sfeervol is het ook altijd tijdens de vierjaarlijkse kerstwandeling op de berg. Helaas mag hier maar een select gezelschap aan deelnemen, namelijk de basisschoolkinderen met hun ouders. Het is altijd weer een heel karwei om alles goed te laten verlopen en de school is enorm dankbaar dat Landschap Overijssel hier ook dit jaar weer haar goedkeuring aan verleent. Het wordt extra sfeervol als er op deze avond sneeuw op de berg zou liggen, maar dat is nog even afwachten. Dat is een van die dingen die je gelukkig niet zelf in de hand hebt. Maar als het toch zou kunnen, dan heel graag een heel klein beetje sneeuw.

En dan na de Kerst, komt oud en nieuw. Bij oud en nieuw horen natuurlijk oliebollen. De plaatselijke muziekvereniging Kunst na Arbeid verkoopt op oudejaarsdag 31 december weer traditioneel oliebollen. Vanaf 9.00 uur staan ze voor de eerste klanten klaar in hun oliebollenkraam bij de kerk.

Tegenover de kerk, op het weiland van de familie Veltmaat, brengt de vriendengroep ‘t Beernhok om 11 uur de carbidbussen weer in stelling. Dat is inmiddels een goede traditie geworden. Menig inwoner van Lemele komt hier een kijkje nemen, al dan niet voorzien van gehoorbescherming. Een andere traditie was het nieuwjaarsfeest in een feesttent dat ook door hen georganiseerd werd, helaas hebben ze drie jaar geleden besloten hiermee te stoppen. Dit jaar heeft een andere vriendengroep het initiatief genomen om, na die drie jaar afwezigheid van het tentfeest, deze traditie weer nieuw leven in te blazen. Petje af, jongens! Het is een hele organisatie en het is natuurlijk enorm genieten als zoiets weer lukt. En het gaat vast en zeker lukken!!

Rest ons nog om iedereen fijne feestdagen te wensen en een goed 2014!

Plaatselijk Belang Lemele

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.