ook vvd wil miljoenen besparen op n340

Het college van Hardenberg en verschillende ondernemers uit de regio vinden het ‘onacceptabel en onbegrijpelijk’ dat de provincie miljoenen euro’s gaat besparen op de N340. De VVD-fractie in de Provinciale Staten wil net als de oppositie 120 tot 150 miljoen euro besparen op de provinciale weg tussen Zwolle en Ommen.

Het college van Hardenberg heeft daarom een brandbrief (zie bijlage) opgesteld en naar de leden van Provinciale Staten gestuurd. Daarin worden de Statenleden opgeroepen de motie niet te ondersteunen.

Volgens de oppositiepartijen PVV en PvdA kan het geld beter gebruikt worden voor de N35 tussen Zwolle en Enschede en het aanvullen van het dreigende tekort van 8 miljoen euro op het openbaar vervoer.

Een maand geleden werd de motie ook al besproken, maar door een fout van een SGP’er werd het 23-23 tijdens de stemming. De politicus stemde destijds per ongeluk mee met de oppositie. De VVD stemde die dag wel tegen de motie.

Indien de motie wordt aangenomen, is het verhogen van de maximum snelheid tot 100 kilometer per uur definitief van de baan. De knelpunten worden wel opgelost. Het CDA, de grootste partij in de Provinciale Staten, wil de N340 nog wel aanpakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.