Home / archiefcentraal / ommen trekt plan forensenbelasting in

ommen trekt plan forensenbelasting in

Het college van B&W van de gemeente Ommen stelt de gemeenteraad voor om in 2014 vast te houden aan de huidige heffingssystematiek voor forensenbelasting en in 2014 de tarieven te verhogen. Het college komt met dit gewijzigde voorstel tegemoet aan reacties uit de recreatiesector.

Het gewijzigde voorstel is om in 2014 vast te houden aan de huidige heffingssystematiek, waarbij de heffingsgrondslag is gebaseerd op de brandverzekerde waarde van een object. Omdat de extra opbrengsten uit de forensenbelasting wel zijn opgenomen in de begroting voor 2014, stelt het college voor om in 2014 de tarieven voor de forensenbelasting te verhogen.

Met het gewijzigde voorstel komt het college tegemoet aan de reacties uit de recreatiesector. Het college wil in 2014 samen met de recreatiesector kijken naar de mogelijkheden voor forensenbelasting en komt in het voorjaar van 2014 met een voorstel aan de raad.

Personen die niet in de gemeente staan ingeschreven maar er wel minimaal 90 dagen per jaar een gemeubileerde woning voor zichzelf of het gezin beschikbaar houden, betalen forensenbelasting. De forensenbelasting is een algemene belasting. Het idee achter de forensenbelasting is dat mensen die relatief veel in de gemeente verblijven, op die manier bijdragen aan de algemene voorzieningen in de gemeente. De gemeenteraad behandelt het gewijzigde voorstel in de raadsvergadering van donderdag 19 december.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.