nostalgie levert marienberg maar 1 punt op

Het leek afgelopen zaterdag wel of je rechtstreeks de set op liep van All Stars 3. Je verwachtte elk moment dat Thomas Acda als keeper Willem een vergeefse duik zou maken op het drassige knollenveld van EDON.

Hier langs het Almeloos Kanaal was de geur van kunstgras in geen velden of wegen te bekennen, notabene houten vierkante doelpalen brachten je voor 90 minuten terug in de vorige eeuw. Hier nog ouderwets modder aan de schenen, nostalgie waait opmerkzaam binnen als een licht briesje opsteekt in de koude najaarszon.

Hier waar mannen van staal en vrouwen van ijzer je elke week het pure voetbalgevoel brengen. Voetbal zoals voetbal ooit bedoeld was voordat het kunstige gras haar intrede deed. Hout is aan de rand van Zwolle het steen van 2013 zo op de valreep. EDON, voorheen IJC, werkt hier nog steeds op het gras van Enexis haar wedstrijden af. Een talentvol elftal met Kroes op 10 en een zeurende nummer 9 die luistert naar de naam De Nooijer die voorlopig geen vrienden zal worden met onze Mark Wagt. Vooral in de eerste helft vergat Mariënberg EDON de nekslag te geven. Tom de Lange kon vrij voor de keeper het net niet vinden, zijn navigatie haperde. Rolf Hofsink schoot even later snoeihard op de deklat, het hout klapperde hoorbaar.

Vlak voor rust had Jelle Brinks, hij haalt iedere wedstrijd een dikke voldoende, een knap antwoord

op een verdekt schot van de EDON-spits.

Na rust had het wederom gekund. Nu waren de kansen niet besteed aan ondermeer Rolf Hofsink en Kevin Bolks. Nostalgie, niet besteed aan de veelal jonge ploeg van Wagt. De jeugd groeit tegenwoordig op met nepgras waar lange pinnen uit den boze zijn. Schroefnoppen…?? Maar zes noppen…?? Je hoort ze denken op hun fluoriserende kekke schoentjes….Dat was vroeger hip en in, nu niet meer..!?!?! Voetballen op pinnen, je mag mij een romanticus noemen, maar oudgediende Han Bouwhuis werd ondermeer man van de wedstrijd omdat de noeste timmerman wel balde op die stalen dingen onder zijn zwarte wondersloffen. Hij bleef wel op de been waar velen roodzwarten en EDON-spelers als beginners op glad ijs op de met weinig begroeide groene piste onderuit stiefelden.

De winst glipte Mariënberg steeds verder uit haar graaggrijpe handen en in de slotfase mochten de bezoekers haar gastheer dankbaar zijn dat enkele dotten van kansen om zeep werden geholpen.

Nadat de scheids het duel manmoedig uitfloot met ouderwets kramp in zijn kuiten bleven EDON en

Mariënberg steken op een doelpuntloos gelijkspel. Daarmee konden beide ploegen leven. Uw razende reporter keek, bij het verlaten van het EDON-sportpark, nog één keer achterom. Verrek, stond daar toch Willem (Thomas Acda) achter die hoge boom die opmerkelijk gevuld was met voetbalschoenen…..

De Nostalgie ging gauw weer liggen, de competitie voorlopig ook en gaat op winterreces.

Wij gaan nu eerst aan de Protos. Gelukkig zonder Prozac hoeven wij de winterstop in.

Wij zijn over naar volgend jaar, met de hakken over de sloot, dat wel…Maarre met voldoende perspectief voor de tweede seizoenshelft. Joah, het mag wel zo…..

Opstelling: Jelle Brinks, Jaap Hofman, Roy Kelder, Ruud Buitenhuis, Kris Noeverman (22. Kevin Bolks), Edwin Hofsink, Niek Noeverman, Han Bouwhuis, Tom de Lange (61. Frankie Pullen), Roy Doek en Rolf Hofsink.

Man v/d Wedstrijd: Han Bouwhuis (samen met Niek de enige op pinnen…goeie keus heren)

Bron: Alfred Dorgelo

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.