nk metselen en voegen in dalfsen

Leerling-metselaars van het vmbo en mbo-leerlingen voegen komen in april 2014 naar Dalfsen. Ze doen mee aan het 62e NK Metselen en Voegen. Dit nationale kampioenschap wordt gehouden van 9 tot en met 16 april op het plein voor de nieuwe Trefkoele+ in Dalfsen. NK Metselen en NK Voegen

De deelnemers aan de 62e finale van het NK Metselen kwalificeren zich tijdens zeven regionale voorronden. Ze strijden in Dalfsen om de Zilveren Troffel. Het 12e NK Voegen heeft als trofee de Zilveren Voegspijker. Deelnemers zijn zes geselecteerde leerlingen van de mbo-opleiding Voegen.

Het kampioenschap wordt georganiseerd door de vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) in samenwerking met het Opleidingscentrum De Grift in Nieuwleusen, Trefkoele+ en de gemeente Dalfsen. De wedstrijdopdracht is ontworpen door de architectencombinatie Spring en MoederscheimMoonen Architects uit Rotterdam, die ook verantwoordelijk is voor het ontwerp van Trefkoele+. De opdracht is om plusvormen te metselen, in combinatie met stalen ‘fietsnietjes’. Iedere wedstrijddeelnemer maakt twee plusvormen. De plusvormen met de ‘fietsnietjes’ maken van het nieuwe plein straks een levendig geheel. De werkstukken zijn behalve mooi ook praktisch goed bruikbaar.

Bij het NK Metselen en Voegen werkt KNB nauw samen met de regionale opleidingsbedrijven in de bouw, de Aannemersvereniging Metselwerken AVM, de Vereniging Nederlandse Voegbedrijven (VNV), kenniscentrum Fundeon en Bouwend Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.