Home / archiefcentraal / nieuw makelaarsconcept wil de nederlandse markt veroveren

nieuw makelaarsconcept wil de nederlandse markt veroveren

Nieuwe tijden vragen om nieuwe oplossingen. Vanuit die gedachte hebben drie makelaars uit Ommen, Raalte en Deventer een nieuw makelaarsconcept ontwikkeld. Met Go! Makelaars, zoals het concept heet, hebben de drie inmiddels een grote regionale huizenmarkt gedekt. Maar hun ambities reiken verder en daarom richten de makelaars zich nu op landelijke dekking.

Het concept zelf is even eenvoudig als doeltreffend. Zorg in iedere gemeente voor één aangesloten makelaar en breng zo de lokale expertise van alle aangesloten makelaars bij elkaar in een regionaal en uiteindelijk landelijk collectief.

De voordelen zijn legio, voor zowel aankopende als verkopende partijen, stelt Robbert Jansen, één van de initiatiefnemers. “Klanten die hun huis willen verkopen profiteren door onze schaalvergroting van flink meer aandacht voor hun woning. Drie makelaarskantoren bedienen immers meer klanten dan één kantoor dat kan. Daarnaast zijn wij voor aankopende partijen nog beter in staat hun droomhuis te vinden.”

Hans Weenink van makelaarskantoor Weenink & Jansen valt zijn collega bij. “In de praktijk komt het regelmatig voor dat de woonwens van een klant niet lokaal is. In zulke gevallen is het prettig dat je kunt terugvallen op collega’s die weten wat er elders te koop staat. Uit ervaring weet ik dat dit tot verrassende inzichten bij klanten leidt.”

De parallel met Funda of andere huizensites is snel gelegd. “Niet helemaal terecht”, stelt de derde persoon achter het initiatief, Henkjan Ruitenbeek. “Op Funda staan ruim een kwart miljoen huizen te koop. Daar je droomhuis vinden is zoeken naar een speld in een hooiberg. Wij weten, door onze persoonlijke aanpak, waar onze klanten naar op zoek zijn, en doordat wij die vraag kunnen voorleggen aan andere aangesloten makelaarskantoren, wordt de kans dat het droomhuis daadwerkelijk wordt gevonden aanzienlijk groter.”

Dat de makelaars juist nu op het schijnbare hoogtepunt van de huizencrisis met hun nieuwe concept komen is een bewuste strategie. “Het is sinds de jaren tachtig naar verhouding nog nooit zo voordelig geweest een huis te kopen als nu. Er liggen echte koopjes op hun nieuwe bewoners te wachten. Het is dan ook niet de vraag of, maar wanneer de markt echt gaat aantrekken. Met de lokale expertise en het brede netwerk van Go! Makelaars wordt het een stuk eenvoudiger de echte koopjes te vinden.”

Overigens biedt het nieuwe makelaarsconcept niet alleen voordelen voor huiseigenaren en potentiële kopers. Ook voor de makelaars zelf valt er met het concept het één en ander te winnen. Zo besparen aangesloten makelaars fors op overhead en kunnen ze profiteren van elkaars expertise en netwerk. Mede daarom verwachten de drie makelaars dat het een kwestie van tijd is tot de huidige dekking van de huizenmarkt in Salland en het Vechtdal is uitgegroeid is naar een landelijke dekking.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.