moonlight shoppen en kerstmarkt dalfsen

Ondernemend Dalfsen houdt dit jaar wederom het Dalfser Kerstfestijn. Op vrijdag 13 december kun je in Dalfsen Moonlightshoppen en op zaterdag 14 december is de jaarlijkse Kerstmarkt. Alle activiteiten vinden plaats in en rond het Van Bruggenplein, de Prinsenstraat, de Wilhelminastraat en natuurlijk rondom de PKN Kerk . Zowel op de vrijdagavond als op zaterdag zijn er straattheateracts te zien. Het Dalfser Kerstfestijn- Moonlightshoppen & Kerstmarkt- je hoeft niet ver te reizen om er eens ‘effe’ uit te zijn!

Moonlight Shoppen

Op vrijdagavond staan de, in kerstsfeer getooide, kramen door het dorp. De kraampjes en het gedempte licht nemen de Dalfsenaren terug in de tijd. Mensen verlangen in deze tijd, steeds meer naar vroeger toen het leven wat overzichtelijker was. Niet voor niets zijn er overal Dickens Kerstvieringen. Niet heel Dalfsen zal veranderen in Dickens, maar een vleugje Dickens ligt wel over deze editie heen. De levende Kerststal is vrijdagavond op het Kerkplein te vinden. Je komt een dorpsomroepster tegen en een verhalenvertelster vertelt bij Huis op Stelten haar verhalen. Ook loopt er een groep ganzen met hoeder rond.

Verder worden er kerstkransjes uitgedeeld, de midwinterhoornblazers versterken het wintergevoel en in de straten treedt het popkoor 4everYoung op. Excelsior verkoopt haar oliebollen, de Ambelt verkoopt de producten van hun leerlingen met een beperking en Oost Europa en Stichting Kinderhulp hopen dat de bezoeker in deze tijd ook aandacht voor het goede doel op kan brengen.

Door samen te werken met Apeldoorn 2000 en door het actief benaderen vanuit het comité van diverse mensen, bedrijven en instellingen (dit alles in de ruimste zin van het woord) wordt geprobeerd om zowel vrijdagavond als zaterdag een keur aan diversiteit aan het bezoekende publiek te bieden. En de organisatie denkt dat zij daarin is geslaagd. De Dalfser ondernemers laten ieder op zijn of haar specifieke wijze kennismaken met datgene wat dit jaar de kerst zo warm en knus kan maken. Bovendien zijn alle winkels geopend tot 22.00 uur.

Kerken

Er staat een informatiestand voor de Grote Kerk, initiatief van de gezamenlijke Kerken, om de boodschap van het Christuskind onder de aandacht te brengen. Natuurlijk is de Grote Kerk ook geopend, loop eens binnen en zie wat in gezamenlijkheid mensen over en weer voor elkaar kunnen betekenen, de kerstgedachte bij uitstek.

Jeugd

Een waardevolle bijdrage aan deze Dalfser happening wordt geleverd door de jeugd van Hey You/Landstede, die in het kader van Serious Request allerlei activiteiten ondernemen en de bezoekers op een dansflashmob trakteren. Ondernemend Dalfsen is blij met de inzet van de Dalfser jeugd. De Scouting houdt de vuurkorven brandend, en zet een alternatieve Kerstboom neer en wie heeft al eens een ontmoeting gehad met de wandelende Kerstboom?

Kerstmarkt

Zaterdag gaat de Kerstmarkt gewoon verder. Het draaiorgel waaiert haar Kerstklanken over Dalfsen en ben je tijdens het Moonlightshoppen verliefd geworden op een product, maar heb je nog niet kunnen besluiten dat aan te schaffen? Op zaterdag kan dat alsnog gebeuren. De Dalfser ondernemers hebben die morgen alweer hun winkels geopend en staan klaar om je met raad en daad ter wille te zijn. Alle ondernemers doen hun uiterste best om het winkelende publiek te laten zien welke collecties hun branche juist in deze tijd zo bijzonder maken.

Op zaterdagmiddag is er een concert van Excelsior op straat. De dag wordt afgesloten met de traditionele Kerstsamenzangavond in de PKN Kerk. Binnen de omheining van de PKN Kerk loopt een kleine kudde schaapjes mekkerend rond, onder de herders van de Scouting.