Home / archiefcentraal / midwinterhoornwandeling door het reestdal

midwinterhoornwandeling door het reestdal

Op zondag 15 december klinkt van 12.00 uur tot 15.00 uur de midwinterhoorn rondom het bezoekerscentrum van Landschap Overijssel en door het Reestdal. De Ekelbloazers uit Zuidwolde blazen op twee locaties op de midwinterhoorn en laten u genieten van deze eeuwenoude traditie. U heeft de mogelijkheid om vanaf 13.30 uur samen met de gidsen van Landschap Overijssel vanaf De Wheem een sfeervolle winterwandeling maken. De gids zal u onder andere vertellen over het ontstaan van dit landschap, de kerkpaden en het Spookmeer in het Reestdal.

Bezoekerscentrum De Wheem is op zondag 15 december geopend vanaf 12.00 tot 16.00 uur. Het bezoekerscentrum is in gezellige kerstsferen en de vrijwilligers verwelkomen u graag in de heerlijke warme Gelagkamer om te genieten van een warme kop koffie of thee na uw winterse wandeling . Op De Deel kunnen kinderen spelen in de vernieuwde kinderhoek of de informatieve Dassenburcht bezoeken. Tevens is er deze zondagmiddag ook een kleine streekmarkt met o.a. honing- en streekproducten.

Om 15.00 uur organiseert de Stichting Kamermuziek Oud Avereest in de Reestkerk tegenover De Wheem het kerstconcert “On Christmas Night”. Het Zwols Vocaal Ensemble zingt kerstliederen uit heel Europa, voor meer informatie zie www.skoaconcerten.nl .

Waar en wanneer?

De Winterwandeling start op 15 december om 13.30 uur bij bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22 te Balkbrug. De wandeling duurt ongeveer twee uur. De bijdrage is € 3,– per persoon (kinderen € 1,50). Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas, evenals donateurs van de andere Landschappen. Opgave is niet nodig. Wél adviseren wij u om op tijd aanwezig te zijn, daar er een maximaal aantal deelnemers is dat mee kan wandelen o.l.v. de gids. Deze wandeling wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Kijk voor meer informatie over activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.