manifestatie postzegelvereniging t raedthuys

Postzegelvereniging ’t Raedthuys Dalfsen, Nieuwleusen e.o. houdt op vrijdag 27 december van 10.00 tot 16.00 uur haar jaarlijks postzegelmanifestatie in ‘De Doorbraak’, het clubgebouw van de tafeltennisvereniging naast de Jumbo, aan het Smidswegje 4 in Dalfsen. De beurs wordt jaarlijks door honderden verzamelaars uit de hele regio bezocht.

Zoals elk jaar staat ook dit jaar de jeugd centraal. ‘t Raedthuys heeft sinds haar jubileum in 2008 een bloeiende jeugdafdeling. “Voor elke jeugdige die naar onze beurs komt, is er een mooie verrassing”, vertelt Jan Bongarts namens de vereniging. “In het jeugdhonk hebben we een postzegelgrabbelton waaruit ze mogen grabbelen, gratis stokboeken om uit te zoeken en andere leuke dingen. Elk jeugdlid die een medeverzamelaar meebrengt, krijgt een extra cadeautje. Voor de jeugd is er iets heel speciaals wat wordt gepresenteerd door onze vaste begeleider van de jeugd: Jeroen Bakker. Hij laat de jeugd kennismaken met: Een noviteit voor jeugdige postzegelverzamelaars, aangepast aan de moderne tijd.”

Er wordt een verzameling tentoongesteld die zeker in deze tijd van het jaar past “Groeten uit Dalfsen” een postgeschiedenis met echt gelopen ansichten, met zeldzame afbeeldingen en afstempelingen. Verder zijn er heel veel regionale clubhandelaren met een uitgebreide collecties postzegels en daaraan gerelateerde verzamelwaardige poststukken en postwederwaardigheden. Voor de thematische verzamelaar zijn gespecialiseerde mensen met heel veel thematisch materiaal als treinen, bloemen, schrijven en zelfs is er een handelaar gespecialiseerd in hopjes (Dat leuke vogeltje met zijn lange kromme snavel uit Zuid Europa).

“Kijk samen met een ervaren verzamelaar naar je verzameling en laat je adviseren hoe je verder kunt met je verzameling. Laat de waarde vaststellen van de delen van je verzameling die je wil ruilen of verkopen. Je kunt je geluk beproeven in de postzegel tombola, met natuurlijk postzegelprijzen. Het bestuur is aanwezig om je verder te informeren en verder te helpen.”

De beurs wordt voor de achttiende keer gehouden en mag zich verheugen in een grote belangstelling van vele verzamelaars over heel het land. Vorig jaar kwamen er ruim 400 verzamelaars. “Gelukkig weten de verzamelaars uit onze regio de beurs steeds beter te vinden. Mede dank zij de grote aandacht van de media voor deze unieke happening groeit ons bezoekersaantal jaarlijks en begint een regionaal verzamelaars spektakel te worden.”

‘t Raedtjuys

Postzegelvereniging `t Raedthuys (met jeugdafdeling) is een regionale vereniging voor verzamelaars van alles rondom post, postgeschiedenis, postbezorging en postzegels. De leden van de vereniging komen uit: Dalfsen, Lemelerveld, Heino, Ommen, Dedemsvaart, Nieuwleusen, Staphorst, Hasselt en Zwolle. Een groot gebied met veel verzamelaars, verenigd in een gespecialiseerde verenging. Ze komen maandelijks bijeen op de vierde dinsdag van de maand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.