Home / archiefcentraal / kerstmarkt in centrum ommen

kerstmarkt in centrum ommen

De HVO houdt op 21 december, tijdens SeriousOmmen, van 14.00 tot 21.00 uur haar jaarlijkse kerstmarkt op het Kerkplein, in de Kerkstraat, Bermerstraat en op de Poffert. De kerstmarkt is zeer gevarieerd. Je vindt er stand met allerlei leuke artikelen. Van feestelijke kleding tot lekkere kaas en van heerlijke oliebollen tot mooie sieraden. Je kunt hier dus beslist leuke kerstcadeaus kopen, een nieuwe (kerst)outfit scoren, lekkere wijn proeven voor het kerstdiner of een leuke decoratie voor de kerstdinertafel aanschaffen. Ook kerststukken ontbreken natuurlijk niet.

Verschillende deelnemers doen iets leuks bij hun stand. Zo kun je bij Univé een wens in de wensboom hangen. Bij Creabest kunnen kinderen en volwassenen deelnemen aan één van de leuke kerstworkshops (zie kader). Knutsel bijvoorbeeld een Kerstman of maak mooie hangers voor in de kerstboom of aan een leuke tak. Bij Quattro wordt een competitie spijkerbroekhangen gehouden en de winnaar wint een Jeans. De opbrengst van de actie van Quattro gaat naar het Vechtgenotenhuis.

Naast de standjes van de deelnemers, is er meer te beleven. Zo komt rijvereniging Nemo’s Bern met prachtige Friese paarden met kerstvrouwen erop. Iedereen die wil kan met hen op de foto. Nemo’s Bern is er vanaf 16.00 uur. Voor kinderen die zelf een stukje willen rijden, zijn er vanaf 15.00 uur pony’s waarop onder begeleiding een rondje gereden kan worden. In de brugstraat is het ponystation waar het rondje begint.

Vanaf het eind van de middag, staan er weer vuurkorven in het centrum, waar je je even bij op kunt warmen. Bij sommige vuurkorven kunnen dan marshmallows geroosterd worden, natuurlijk is daar begeleiding bij aanwezig. Uiteraard wordt de kerstmarkt omlijst met gezellige kerstmuziek en komt ook het Flater Pretorkest langs voor wat vrolijke deuntjes.

Workshops

Tijdens de kerstmarkt kun je bij Creabest meedoen aan verschillende workshops. Bij de stand van Creabest op de kerstmarkt kunnen kinderen een kersthanger knutselen voor in de kerstboom. De workshop kost 0,50 euro, maar de opbrengst hiervan gaat naar het Vechtgenotenhuis. In de winkel aan de Kerkstraat worden workshops gegeven aan kinderen en volwassenen. ‘s Ochtends om 10.30 uur kun je een kerstboom maken met decoupagepapier. ‘s Middags kunnen er leuke houten of decoupage kersthangers gemaakt worden. ‘s Avonds kun je aanschuiven bij het versieren van een houten kerstboom met verf en stempels. Als je zeker wilt zijn van een plekje, kun je je voor deze workshops inschrijven via www.creabest.nl

Hervormde Kerk

Gedurende de kerstmarkt is de Hervormde kerk ook opengesteld. Er is een wisselend programma van muzikanten, die voornamelijk orgel spelen maar ook saxofoon en piano. Er zijn mogelijkheden om een kaarsje aan te steken. Ook kunnen er kerstpakketten of ander houdbaar voedsel worden ingeleverd. Deze worden dan weer aan de minderbedeelden weggegeven in Ommen en omstreken. Bonnen zijn ook welkom.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.