kerstactie choe wil nog niet op gang komen

De kerstactie van de stichting CHOE dreigt te mislukken. Vergeleken met half december vorig jaar is nog niet eens de helft van het bedrag van toen binnen. ,,We zijn al met een lager streefbedrag begonnen, maar ik vrees dat we ook dat bij lange na niet gaan halen als het zo doorgaat’’, constateert een sombere voorzitter Jan Ebeltjes.

Stichting CHOE houdt al vele jaren een kerstactie, bedoeld voor ‘vergeten groepen’ in de Oekraïense samenleving. Dat wil zeggen: niet alleen voor de kinderen in de weeshuizen waarmee deze

vrijwilligersstichting zich al sinds 1994 inzet, maar straatjongeren, kinderen uit arme gezinnen en alleenstaande ouderen met een karig pensioentje krijgen zo toch een beetje een kerstgevoel. Het hier ingezamelde geld wordt daar besteed en zodoende pikt ook de plaatselijke middenstand een graantje mee. ,,Wij werken samen met lokale hulporganisaties. Het is hún kerstactie en wij ondersteunen die financieel. Als stichting gaan we dus niet de Kerstman uithangen.’’

In voorgaande jaren lukte het om uit de opbrengst van de kerstactie meer te doen dan alleen kleine kerstcadeautjes en snoepgoed uit te delen. Ebeltjes: ,,Als we toch nog voldoende geld binnen krijgen, en daar hoop ik nog steeds op, dan willen we ook wat gaan doen voor een tehuis voor alleenstaande moeders. Van het geld dat al binnen is, hebben we inmiddels de ziekenhuisopname en chemotherapie voor de tweejarige David kunnen betalen.’’

De totale kerstactie van de stichting CHOE is begroot op 11.000 euro. Daarvan is nu 5.900 euro binnen. ,,Het gaat om flinke bedragen. Daarvan zijn we ons bewust, zeker in deze tijd’’, legt Ebeltjes uit. ,,In Oekraïne hebben ze het echter veel slechter dan wij. De overheid is praktisch failliet en daar valt zeker voor de ‘vergeten groepen’ weinig van te verwachten. ’’

Meer informatie over de kerstactie en andere activiteiten van stichting CHOE is te vinden op www.choe.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.