hulzense boys en asc62 delen de punten

Hulzense Boys en ASC’62 hebben het onderlinge treffen vanmiddag afgesloten met een 2-2 gelijkspel. Beide teams delen hiermee de punten in het laatste treffen voor de winterstop.

Op sportpark Smidserve stond zaterdagmiddag de wedstrijd tussen Hulzense Boys en ASC’62 op het programma. Het beloofde vooraf een boeiend duel te worden gezien het minieme verschil op de ranglijst van slechts 2 punten tussen beide ploegen.

Het duel leverde een spannende eerste helft met twee gelijkwaardige ploegen, waarin alle doelpunten voortkwamen uit strafschoppen. Hulzense Boys miste beide centrumverdedigers wat leidde tot kansen voor ASC’62. De bezoekers kwamen dan ook op een comfortabele 0-2 voorsprong dankzij twee benutte strafschoppen van Chiel Pasman in de 26e en 36e minuut.

De eerste strafschop was een discutabele, de tweede zeer zeker niet. In de 36e minuut was er een vrije doortocht voor ASC waarbij de aanvaller van de bezoekers ietwat ongelukkig werd aangetikt in het strafschopgebied. De scheidsrechter kon niet anders dan wederom naar de stip wijzen. Chiel Pasman toonde zich in de 26e minuut al een prima strafschoppennemer en ook bij zijn tweede buitenkans van de middag faalde hij niet.

Ook de derde treffer van het duel was er één vanaf elf meter. Ditmaal werd de strafschop toegekend aan de thuisploeg en het was Peter Stiekema die Hulzense Boys vanaf de stip terug in de wedstrijd bracht: 1-2. Met deze 1-2 stand zochten beide teams de kleedkamer op na 45 minuten.

Waar ASC’62 zich in de eerste helft de bovenliggende partij toonde kwam Hulzense Boys de tweede helft beter uit de kleedkamer. Het overwicht van de thuisploeg resulteerde in de 65e minuut in de gelijkmaker, en het was wederom Peter Stiekema die het net wist te vinden. Dit bleek uiteindelijk ook de laatste treffer van de middag, wat betekende dat beide ploegen de punten moesten delen. Wilmar Nieuwenhuis van Hulzense Boys kreeg in de slotminuut nog een publiekswissel. De linksbuiten van Hulsen vertrekt voor zijn studie naar Amerika en de thuisploeg nam op deze wijze gepast afscheid.

Voor beide teams is hiermee de winterstop aangebroken. De competitie wordt in het nieuwe jaar hervat op zaterdag 18 januari. Hulzense Boys krijgt dan Zwolsche Boys op bezoek en voor ASC’62 staat de uitwedstrijd tegen De Weide op het programma.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.