harry woertink met vervroegd pensioen

Na meer dan veertig jaar is Harry Woertink gestopt als notarismedewerker. De geboren en getogen Ommer heeft afscheid genomen van het notariskantoor Bentum en Nijboer in Ommen om met vervroegd pensioen te gaan.

Harry Woertink (60) begon op 1 februari 1973 aan het van oudsher bekende Ommer notariskantoor van notaris H.F. Maris, dat toen nog aan het Kerkplein was gevestigd. Na het afscheid van Maris op 1 januari 1990 werd notaris mr. Gerhard Smelt zijn nieuwe werkgever. Het notariskantoor was toen al verhuisd naar de Varsenerpoort 1. Op 6 januari 1999 stopte Smelt als notaris en werd het notariskantoor overgenomen door notaris mr. Bert Spruijt, die op zijn beurt het kantoor op 1 augustus 2011 overdeed aan Bentum en Nijboer Notarissen, met mr. Jan Willem Bentum als notaris.

Woertink zegt zijn werk altijd met heel veel plezier gedaan te hebben, maar vindt het na veertig jaar wel genoeg. “Ik heb zin om andere leuke dingen te doen. Mijn interesses liggen in de geschiedenis van Ommen en ook de plaatselijke politiek trekt me. Verder de natuur in met lange wandelingen of fietsen.”

Naast zijn werk als notarisklerk heeft Woertink al die jaren niet stil gezeten voor de Ommer gemeenschap. Zo was hij onder andere betrokken bij de oprichting van een basketbalclub en een atletiekclub in Ommen. Ook maakte hij acht jaar deel uit van de gemeenteraad en was Woertink meer dan 25 jaar correspondent voor de weekkrant “Ommer Nieuws”. Bijna 35 jaar lang is Woertink bestuurslid van het Ommer streekmuseum en maakt even zo lang deel uit van de redactie van het historisch tijdschrift De Darde Klokke. Sinds de oprichting in 1997 is Woertink bestuurslid van de Historische Kring. Allemaal vrijwilligerswerk, waarmee Woertink zoals hij zegt graag mee door zal gaan.

“Mijn kantoorwerkzaamheden lagen grotendeels op het gebied van nalatenschappen. Klanten adviseren over vaak moeilijke aangelegenheden. De persoonlijke contacten met de mensen lagen mij wel”, aldus Woertink. In de tijd dat het nog voor kwam dat onroerend goed onder de hamer kwam of inboedel via veiling werd verkocht was Woertink veilingmeester. “In veertig jaar heb ik veel dingen zien veranderen. Ook op het gebied van kantoorautomatisering. Van typemachine tot computer en van losse dossiermappen naar digitale archivering”. Het officieel afscheid is gevierd met de medewerkers van het notariskantoor.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.