Home / archiefcentraal / goud en zilver voor loes adegeest

goud en zilver voor loes adegeest

Loes Adegeest uit Dalfsen heeft afgelopen weekend met de beste de C- en B-schaatsjunioren van Nederland de Landenwedstrijd in Berlijn met ruime marge gewonnen. Deze jaarlijks terugkerende wedstrijd tussen de toppers van 13 tot 17 jaar van Europa’s drie beste schaatslanden Duitsland, Noorwegen en Nederland, wordt wisselend in die drie landen verreden. Adegeest, lid van de Stokvisdennen en schaatsend voor het Gewest Overijssel, was een van de vier dames B-junior die daar voor Nederland uit mochten komen.

Na de eerste dag, met een degelijke 500 en 1500 meter, stond Adegeest derde. Door zondag de 1000 meter op haar naam te schrijven met een persoonlijk en clubrecord van 1:23,66 en vervolgens een goede 3 km te rijden, mocht ze uiteindelijk de zilveren plak op gaan halen. Ook de 3 km leverde een pr en een clubrecord op, met 4:31. Dit was voor Adegeest, 17 jaar, haar eerste en dus meteen een zeer succesvol optreden in Nederlands tenue. Het goud ging in deze categorie naar Femke Markus, de Noorse Inga Anne Vasaasen werd derde.

Dat er nog meer talent aan zit te komen bij de Stokvisdennen, wordt in Deventer bijna elk weekend wel bewezen. Rens Teunissen van Manen, E-pupil, zette afgelopen weekend het clubrecord op de 500 meter op zijn naam, met 57,07. Dit was het op een na oudste record en stamde uit 1988. Met deze tijd voert hij nu de Nederlandse ranglijst aan. Mees Hulst, C-pupil, zette 51,44, op de klok, maar helaas werd hij gediskwalificeerd door een fout bij de wissel, anders zou hij nu in de top-15 staan, met uitzicht op zijn eerste NK. Gelukkig heeft hij nog genoeg tijd om zich te revancheren. Twee nieuwe leden, beiden D-pupil, hebben laten zien dat ze uit schaatsfamilies komen.

Loek van Vilsteren, met een opa in het veteranen marathonpeloton, verraste door bij zijn eerste wedstrijd met 13,60 over de 100 meter meteen de achtste seizoenstijd van Nederland te rijden en zijn eerste 500 meter in een minuut af te hebben. Mats ten Cate, zoon van een Stokvisdennenschaatser, reed zijn eerste 100 meter in 14,50, ook een heel mooie tijd en goed voor de 35-ste tijd van Nederland. C-pupil Lars Marsman maakte nog een mooie stap door 1,5 seconde van zijn 300-metertijd, tot 37,43.

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.