fractie de jonge wil opheldering over markt

Gerrit de Jonge van Fractie de Jonge wil van het college van de gemeente Ommen weten hoeveel geld er uitgegeven wordt om de markt in Ommen te promoten. “In gesprekken met ondernemers op de markt van Ommen kwam ons ter ore dat er onduidelijkheid is over gereserveerde gelden die onder andere bestemd zouden zijn voor promotieactiviteiten”, schrijft De Jonge aan het college. “Volgens de vertegenwoordigers van deze marktkooplui was er ooit, vanuit de inkomsten standplaatsgelden, geld gespaard voor onder andere promotieactiviteiten.”

Ambtenaren hebben volgens De Jonge geen duidelijkheid kunnen geven op vragen van de marktkooplui waar deze gereserveerde gelden gebleven zijn. De Jonge wil weten of het klopt dat er vanuit de marktgelden geld is gereserveerd voor promotie van de markt in Ommen en zo ja, hoeveel.

“Zo nee, waarom is er vanuit de ambtelijke organisatie, bij verplaatsing van de markt, gesuggereerd dat er rond de 30.000 euro gereserveerd is? En waarvan dient in uw optiek de promotie voor de markt in Ommen betaald te worden?”

Verder wil De Jonge weten of er in het overleg tussen het college en de vertegenwoordigers van de ondernemers op de markt ooit gesproken is over de methodiek en financiering van de promotie van de markt. “Zijn er door u als college, dan wel door de ambtelijke organisatie, aan de marktkooplui toezeggingen gedaan dat er vanuit de centrumvisie promotieactiviteiten omtrent de verplaatsing van de markt zouden plaatsvinden? En welke promotie activiteiten hebben in dit kader plaatsgevonden?”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.