Home / archiefcentraal / filmregisseur praat met kids over pesten

filmregisseur praat met kids over pesten

De beroemde filmregisseur Dave Schram heeft vorige week een bezoek gebracht aan groep 7 en 8 van basisschool De Spiegel in Dalfsen. Dave Schram is filmproducent en filmregisseur en heeft onder andere meegewerkt aan de film Spijt. Hij vertelde heel eerlijk en mooi hoe hij regisseur is geworden en heeft het een en andere uitgelegd over het maken van een film. Ook konden de leerlingen vragen stellen over de film “Spijt” en over de verschillende karakters in deze film.

‘Wat een geweldige ervaring om een regisseur zo enthousiast over zijn vak te horen praten’, zeiden de kids en leraren. In het kader van een project tegen Pesten is groep 7/8 van cbs. De Spiegel vorige week gestart met het kijken van de film ‘Spijt’ n.a.v. het boek van Carry Slee. De film gaat over Jochem. Jochem zit in de tweede klas van het VO en wordt gepest. De klassenleraar grijpt ook niet in als Jochem weer eens te pakken wordt genomen. Op een ochtend krijgt de klas te horen dat Jochem niet is thuisgekomen. David en Vera voelen zich schuldig en gaan naar hem op zoek.

Naar aanleiding van de film en het bezoek van Dave Schram zullen de leerlingen van de groepen 7/8 in de maand januari filmfragmenten terug kijken en samen praten, discussiëren en aan de slag gaan over het onderwerp Pesten.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.