drie spinningmarathons voor goede doelen

Team Sukerbiet (Alpe d`Huzes) en Team Dalfsen (Tour du ALS) houden zaterdag 28 december een spinningmarathon. Beter gezegd: Ze houden drie spinningsmarathons. Allemaal op dezelfde dag, maar op drie verschillende locaties. Zelfde tijd, zelfde doel(en).

De marathons vinden plaats bij Helios Nieuwleusen, Spinning Lemelerveld en Kontrast Dalfsen. Iedereen vanaf 12 jaar mag meedoen. Team Sukerbiet en Team Dalfsen bundelen hun (spier)krachten om zich met hart en ziel in te zetten voor de ander. Die ‘ander’ is bijvoorbeeld: Erna Huzen (49) moeder van twee tieners en één van de zeven Dalfsenaren die ALS heeft. Een ziekte waarvan de oorzaak nog onbekend is en waarvoor geen medicijnen zijn. Gemiddeld leeft iemand nog maar drie jaar nadat de diagnose gesteld is.

Of: een vader met kanker waarbij het geld dat KWF uitgeeft aan onderzoeken echt wat uitmaakt voor zijn leven. Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker en in het gevecht tegen kanker ervaren zowel patiënten als hun dierbaren een groot gevoel van onmacht. Zoals ook de 1500 ALS-patiënten en hun dierbaren in Nederland want jaarlijks overlijden 500 van hen.

Er tegen vechten lijkt zinloos. Maar beide teams willen dat gevecht wel aangaan. Team Dalfsen is een wielerteam dat zich inzet tegen de ziekte ALS. Deze ziekte willen zij de wereld uit ‘trappen’ door geld in te zamelen met sponsorevenementen.

Daarom gaat het team Dalfsen op 30 mei 2014 de Mont Ventoux beklimmen om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte ALS. Team Sukerbiet doet op 5 juni 2014 mee met aan Alpe d’HuZes, zij leveren daarmee een bijdrage aan de strijd voor de overwinning op kanker. Onder het motto “Opgeven is geen optie” wordt op één dag de Alpe d’Huez tot maximaal 6 keer beklommen.

Maar als deze uitdagingen te groot en te ver weg zijn, is het nu de kans om dichtbij toch mee te vechten. Want voor 15 euro per uur kan iedereen deelnemen aan de Spinningmarathon. De deelnemers mogen zelf bepalen hoe dit bedrag verdeeld wordt over ALS en KWF, maar het mag natuurlijk ook aan één van de doelen geschonken worden.

Opgeven is mogelijk via het aanmeldingsformulier op de sites: www.teamsukerbiet.nl en www.teamdalfsen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.