dalfser scouts naar wereld jamboree japan

Zeven scouts uit Dalfsen reizen in de zomer van 2015 af naar de Jamboree in Japan. Eens in de vier jaar wordt de Wereld Jamboree gehouden. In 1995 was de Jamboree in Nederland, na onder andere Chili, Thailand en Zweden is aankomende keer Japan aan de beurt. Met in totaal 30.000 deelnemers uit 150 landen is dit het grootste avontuur dat je als Scout tussen de 14 en 17 jaar mee kan maken.

Een reis naar Japan is al speciaal genoeg, maar om deze mee te maken met 30.000 mede-scouts maakt deze trip zeer bijzonder. Met het thema ‘Spirit of Unity’ maakt het duidelijk dat de gedachte achter deze Jamboree berust op culturen ontdekken, de wereld verbeteren en internationale uitwisseling. Hierbij zijn de wereldwijde gemeenschappelijk Scouting bezigheden van belang. Het respect voor elkaar, bezig zijn in de natuur, zelfontwikkeling en de culturen staan centraal. Zo laat elke land een stukje van haar eigen cultuur zien op de Jamboree.

De Wereld Jamboree duurt tien dagen, maar de deelnemers uit Nederland maken een week daarvoor een reis door Japan om alvast kennis te maken met de cultuur. Als jeugddeelnemer heb je maar éénmalig de kans om de Jamboree mee te maken.

De komende 1,5 jaar wordt er grondig voorbereid op de Jamboree. Naast voorbereidingskampen waarin kennis wordt gemaakt met andere deelnemers vanuit Nederland moet er een behoorlijk bedrag verzameld worden om deel te nemen. Alleen al de vliegreis maakt het kostbaar, maar westerse deelnemers betalen ook meer dan derdewereldlanden, zodat iedereen vanuit de hele wereld een kans krijgt om mee te doen. Om het bedrag bij elkaar te verzamelen doen de Scouts diverse acties. Op de website www.worldjamboree.com stellen de scouts zichzelf voor en kan er bekeken worden welke acties er gaande zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.