Home / archiefcentraal / camping de klashorst mag uitbreiden

camping de klashorst mag uitbreiden

“We gaan nu investeren om de Klashorst een unieke eigen positie te geven in het toeristische aanbod van de gemeente Hardenberg.”

De plannen voor de uitbreiding van de Klashorst betekenen dat zo’n 4 hectare wordt ingericht als kampeerterrein en ruim 1 hectare als nieuwe natuur, die aansluit op de Ecologische Hoofdstructuur. De Klashorst gaat duurzaam investeren in nieuwe gebouwen, waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen. Ook worden op het eigen terrein nieuwe parkeerplaatsen gerealiseerd. “Alles met elkaar wordt de camping flink uitgebreid”, vertelt Herma Overweg over de plannen. “Maar we gaan ervoor zorgen dat het unieke kleinschalige karakter behouden blijft.”

Familiebedrijf

Herma en Martin Overweg hebben het familiebedrijf in 2000 overgenomen van de vorige generatie. De unieke natuurcamping is in 1949 ontstaan, toen de familie Van de Klashorst graag wilde kamperen op het terrein van de familie Overweg. In de loop van de tijd breidde de camping uit en kwamen er steeds meer gasten. Nu staat de Klashorst voor een nieuwe kwaliteitsimpuls.

Kerstwandeling

Wie kennis wil maken met De Klashorst is van harte welkom bij de kerstwandeling die Natuurcamping de Klashorst samen met De Uitdaging organiseert op Tweede Kerstdag, donderdag 26 december. Voor deze wandeling door en in samenwerking met het Hardenbergse Staatsbos kan gestart worden tussen 11.00 uur en 15.00 uur voor afstanden van 5 tot 15 kilometer. Onderweg kun je dankzij De Uitdaging lekker opwarmen bij het vuur met een vers kopje pruttelkoffie of warme chocolademelk en afsluiten met een echte Vechtdal pannenkoek of erwtensoep.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.