Home / archiefcentraal / water natuurlijk ontmoet sportvisser

water natuurlijk ontmoet sportvisser

De waterschapspartij Water Natuurlijk is nog steeds op tournee door de waterschappen Velt & Vecht en Regge & Dinkel. Lijsttrekker Nettie Aarnink kwam tijdens de tournee de sportvisser uit Ommen Rob Zandbergen tegen.

Hoe de ontmoeting tussen deze twee watermensen verliep, lees je in het verslag van de partij Water Natuurlijk:

Water Natuurlijk ontmoet sportvisser op toernee. Warm onthaal voor de kandidaten in het gebied van de waterschappen Velt & Vecht en Regge & Dinkel.

Water Natuurlijk bezocht de steden Coevorden, Emmen, Hardenberg, Enschede en Almelo. Water Natuurlijk doet met 18 kandidaten mee aan de verkiezingen voor het gefuseerde waterschap Vechtstromen. Alle inwoners van 18+ ontvingen op 12 november een stembiljet met de post. Stemmen kan nog tot 26 november (tot 23 november op de post doen!).

De aftrap was in Coevorden waar het winkelend publiek net op gang kwam. Twee steltlopers verrasten vele kinderen met een mooie ballon. Waterklanken wekten de nieuwsgierigheid van jong en oud voor Water Natuurlijk, de groene waterschapspartij met hart voor blauw. In Emmen werden de kandidaten enthousiast ontvangen door de winkelende mensen. “Wat een leuke manier om aandacht te vragen voor water, eigenlijk is dat ook wel heel belangrijk !” waren veelgehoorde reacties.

Tijdens de heerlijke lunch in de Mommeriete had Nettie Aarnink (lijsttrekker) een ontmoeting met Rob Zandbergen (sportvisser van hengelsportvereniging de Rietvoorn). Rob die de sportvisserij vertegenwoordigde, kreeg een mooie Water Natuurlijk sjaal en de lunch aangeboden. Een van de zaken die de lijsttrekker aan de orde stelde was de vraag of sportvissers een gedragscode kennen vergelijkbaar met jagers die dit ‘weidelijkheid’ noemen ofwel een verantwoordelijke houding tegenover mens, plant en dier. Immers ook sportvissers hebben een bredere kijk op het water en vissen. Waterkwaliteit, visbestandbeheer zijn gedeelde belangen van zowel Water Natuurlijk als voor de sportvisserij. De conclusie was dan ook snel getrokken: “een echte sportvisser vist in Water Natuurlijk!”

Het bezoek aan Hardenberg, Enschede en Almelo werd hoog gewaardeerd door het publiek. Kandidaten benadrukten het belang van Water Natuurlijk in het waterschap; droge voeten en schoon water voor een betaalbare prijs. De biologisch geteelde appeltjes, “natuurlijke watercontainers”, werden van harte aangenomen en leverden diverse beloften op. “Met zo’n appeltje doen jullie je naam eer aan”, aldus een passant op de markt.

Kijk op www.waternatuurlijk.nl/vechtstromen, en neem een kloek besluit: Stem!

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.