verdwalen in gerestylde bieb ommen

Na drie weken verbouwen gaat Bibliotheek Ommen weer open. Laat je op maandag 11 november verrassen door de nieuwe indeling van de bieb, want niets staat nog op zijn oude plek. Wees maar niet bang om te verdwalen. De bibliotheek heeft in de eerste drie weken extra personeel in de bieb om iedereen wegwijs te maken.

Lees meer over de bieb nieuwe stijl in het persbericht van de bibliotheek:

Maandag 11 november is het zo ver, dan opent de Bibliotheek Ommen na een verbouwingsperiode van drie weken de deuren voor het publiek. De geheel nieuwe indeling in werelden zal zeker verrassend zijn, niets staat nog op de oude plek, een ware ontdekkingstocht door een zo vertrouwd gebouw. De nieuwste en meest actuele boeken staan op display, er is een grote leestafel om lekker rustig de krant of een tijdschrift door te neuzen, op de bovenverdieping zijn internetwerkplekken en de koffie staat klaar. Tijdens de eerste drie weken is er extra personeel om iedereen wegwijs te maken.

Openingsuren

De herinrichting heeft ook nog een ander voordeel, de openingsuren zijn tot 49 uur verruimd. De Bibliotheek Ommen is nu op maandag geopend van 13.00 – 20.00 uur, op dinsdag en donderdag van 9.00 – 18.00 uur, op woensdag en vrijdag van 9.00 – 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 12.00 uur. Elke doordeweekse middag en op zaterdag is er een medewerker aanwezig. Op de overige uren is er niemand van het personeel aanwezig maar staat de deur gewoon open en kan men met de selfservice materialen meenemen en terugbrengen. Tot 1 december is er tijdens alle openingsuren iemand aanwezig.

Officiële opening

Op donderdag 21 november vindt de officiële heropening van de Bibliotheek Ommen plaats. Vanaf 16.00 uur is er een officieel programma waarin wethouder Ko Scheele de openingshandeling zal verrichten. Aansluitend is er een samenkomst met een hapje en een drankje. In verband hiermee sluit de Bibliotheek Ommen die dag om 15.00 uur.

Open huis

Vrijdag 22 november is er van 9.00 – 20.00 uur open huis met verschillende aantrekkelijke activiteiten. Zo houdt de Historische Kring Ommen de hele dag een genealogisch en archeologisch spreekuur, komt Oma Willems van Ommen Leeft ’s morgens praatjes verkopen, striptekenaar Fer Elzinga is er in de middag en de avond om leuke tekeningen te maken en ’s avonds is er muziek van Rico en Aimée Masigmo.

Proef de Bibliotheek

Voor wie nog geen lid is van de Bibliotheek Ommen geldt vanaf 11 november een aantrekkelijk aanbod. Drie maanden gratis proeflezen en kennismaken met de Bibliotheek. De pas stopt automatisch na drie maanden en er zijn geen verdere verplichtingen. Er kan tot 1 januari 2014 gebruik gemaakt worden van dit aanbod. Aanmelden hiervoor kan bij de klantenservice van de Bibliotheek of via de website van de Bibliotheek Ommen.