Home / archiefcentraal / veiligheidswaaier voor spoedeisende hulp

veiligheidswaaier voor spoedeisende hulp

De medewerkers van de Spoedeisende Hulp van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg kreeg vrijdag 15 november de Veiligheidswaaier. Pauline Terwijn van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis reikte de waaier uit ter gelegenheid van de week van de Week van de Patiëntveiligheid.

Lees er meer over in het persbericht van het ziekenhuis:

Samen Veilig. Met dit thema en met verschillende activiteiten besteedt de Saxenburgh Groep extra aandacht aan veiligheid in de zorg tijdens de landelijke Week van de Patiëntveiligheid. Ter inleiding van deze week heeft de Spoedeisende Hulp van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis een zelf ontworpen veiligheidswaaier officieel in gebruik genomen.

De landelijke Week van de Patiëntveiligheid 2013 vindt plaats van maandag 18 tot en met vrijdag 22 november. De Saxenburgh Groep besteedt deze week extra aandacht aan veiligheid in de zorg met als thema: Samen Veilig. In de dagelijkse praktijk wordt op alle zorgafdelingen in het ziekenhuis en in de ouderenzorg gewerkt aan verbetering van de veiligheid van de zorg. Samen veilig incidenten melden is hiervan een voorbeeld. Dat staat deze week centraal in de ouderenzorg.

In het ziekenhuis lopen deze week collega’s veiligheidsrondes om veiligheid extra op de kaart te zetten en met elkaar in gesprek te gaan over veilig werken in de zorg. In de hal van het ziekenhuis is de hele week een stand ingericht voor ‘kwetsbare ouderen’, met informatie over onder andere (onder-)voeding, fysieke beperkingen, medicatie en valpreventie.

Veiligheidswaaier

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis luidde vrijdag 15 november de Week van de Patiëntveiligheid in met het officieel uitreiken van de Veiligheidswaaier door Pauline Terwijn van de Raad van Bestuur aan medewerkers van de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis. De SEH heeft deze waaier zelf ontwikkeld naar voorbeeld van een ziekenhuis elders in het land. Robert Fokkens, SEH-verpleegkundige en Erik Coes, verpleegkundige van het observatorium hebben hier veel energie in gestoken en zijn supertrots op het resultaat.

“De waaier vervangt de losse procedurekaarten. Alle belangrijke protocollen zitten erin. Hij is specifiek gemaakt voor de SEH, maar er zitten ook protocollen in die op algemene afdelingen gebruikt kunnen worden,” aldus Fokkens. ALS-protocol, BHV, sepsis, ZiROP, trauma-opvang, kinderopvang SEH, het zit er allemaal in. Het is de bedoeling om de waaier verder uit te werken voor andere afdelingen. De introductie van de veiligheidswaaier is onderdeel van het thema Samen Veilig.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.