Home / archiefcentraal / veiliger fietsen door het platteland

veiliger fietsen door het platteland

De leerlingen van groep 7 en 8 van de Sint-Willibrordusschool uit Vilsteren en van de CBS Ichthus te Lemele hadden afgelopen vrijdag 22 november theorie en praktijklessen over het “Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer” of in het kort VOMOL.

Na de theorie ervoeren de leerlingen op de parkeerplaats van “Zaal Dijk” zelf hoe gevaarlijk de landbouwvoertuigen zijn. De leerlingen mochten in de tractor zitten en ontdekten dat je de andere leerlingen, op fiets of skelter, soms niet meer kon zien.

Ook als de trekker met aanhanger een bocht maakt, ziet de bestuurder ineens niets meer naast zich. Dat is levensgevaarlijk.

Als een tractor met een ploeg een bocht maakt, zwenkt die ploeg een heel eind uit. Zo smakte een pop, die er neer gezet was, tegen de grond. Als daar een leerling had gestaan, was die flink gewond geraakt en “dan kun je het met een pleister niet af”, was de opmerking van docent van de Groene Welle.

Al met al een leerzame dag voor de leerlingen en ook voor de studenten van de Groene Welle, mede dankzij de hulp van ouders en alle vrijwilligers met hun imposante landbouwvoertuigen van Fokkert Lemele.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.