Home / archiefcentraal / vechtdalse keukengeheimen

vechtdalse keukengeheimen

De chef-koks Jaap Istha, Arjan Bisschop, Bert Halman en Daniël Poolman vertellen in het boek Keukengeheimen uit het Vechtdal over hun passie voor koken met lokale producten. In het boek staan 38 recepten.

Lees meer over het kijk-, lees- en kookboek in het persbericht van Tweeluik fotografie en tekst:

Bij een boerin die Italiaanse waterbuffels houdt of een teler van shiitake denk

je niet in eerste instantie aan het Overijsselse Vechtdal. Toch zijn ze daar te

vinden en samen met collega’s die kaas maken, Brandrode runderen houden,

bier brouwen of Sallandse asperges, frambozen of aardbeien telen, de

belangrijkste leveranciers van de befaamde restaurants in het Vechtdal.

In het kijk- lees- en kookboek Keukengeheimen uit het Vechtdal verhalen

twaalf kleinschalige lokale producenten waaronder een wijnbouwer, een

biologisch dynamische groenteteler en een scharrelvarkenshouder

enthousiast over hun pure producten èn bereiden ze het lekkerste

familiegerecht.

Tevens vertellen vier koks, Jaap Istha van restaurant De Bokkepruik in

Hardenberg, Arjan Bisschop van restaurant De Zon in Ommen, Bert Halman

van Herberg de Klomp in Vilsteren en Daniël Poolman van De Rheezer Bistro

in Hardenberg, over hun passie voor koken met lokale producten en geven ze

in tientallen recepten hun keukengeheimen prijs.

Anita Meuleman tekende de verhalen, recepten en geheime kneepjes op en

Fred Roest maakte de schitterende foto’s.

Keukengeheimen uit het Vechtdal

Verhalen en recepten van producenten en koks

Anita Meuleman en Fred Roest

ISBN 978-94-91640-12-4, € 24,95

Uitgeverij Heinink, Denekamp: www.boekwinkelheinink.nl

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.