vechtdal verwelkomt sinterklaas

Sinterklaas komt zaterdag aan in Groningen en ook het Vechtdal ontvangt de Goedheiligman dat weekend. Tenminste, als alles goed gaat komen. Want de Zwarte Pieten in Dalfsen zijn de letters kwijt en in Ommen moet de Sint op zoek naar gouden pepernoten. Wil jij Sinterklaas helpen of wil je hem gewoon verwelkomen in Nederland? Hieronder vind je een handig overzicht van de Sinterklaasintochten in het Vechtdal.

Ommen

Zie ginds komt de stoomboot, een dag eerder aan. Jazeker. Sinterklaas komt dit jaar al op vrijdag 15 november naar Ommen. Op weg naar Groningen, waar Sinterklaas landelijk verwelkomt wordt, moet hij in Ommen nog een bijzondere schat ophalen: gouden pepernoten. Om 18.00 uur komt de goedheiligman aan bij de Vechtoever aan de stadszijde. De Sint neemt meer dan vijftig Zwarte Pieten en een Pietenkorps mee. Zaterdag 16 november is er tussen 14.00 en 17.00 uur een Sinterklaasfestival het centrum van Ommen. Er zijn shows, workshops en attracties.

Dalfsen

De kindervriend komt op 16 november aan in Dalfsen. Om 14.00 uur zet hij voet op de kade op het Van Bruggenplein. Hij zal daarna door de Prinsenstraat naar het Kerkplein gaan. Terwijl de kids op het Kerkplein wachten op de Sint, houdt een clown hen bezig. Vanaf het Kerkplein gaat de Sint niet op zijn paard verder, maar in een koets. De tocht eindigt in het Emmagebouw. Kinderen kunnen hier zingen en praten met de Sint en zijn Pieten.

Opgelet! De Letterpiet is haar letters kwijt. Die zijn verspreid in de etalages in Dalfsen. Zoek alle letters van het alfabet en vul ze in op een formulier. Dat kan nog tot 15 november. Kijk voor filmpjes en het hele verhaal op www.sintdalfsen.nl

Pietenmiddag

Ben je tussen 2 en 8 jaar oud? Kom dan naar de Pietenmiddag in ’t Noaberhuus. Je speelt spelletjes met Piet en bakt pepernoten. De middag is van 13.30 tot 16.00 uur. Het kost 3,50 euro. Geef je op via www.wijksteunpuntdalfsen.nl/contact.

Lemelerveld

In Lemelerveld hoor je pas op 24 november de zachte paardenvoetjes op het dak. Om 13.00 uur zal komt de Sint met zijn Pieten aan bij Reimink op het Kroonplein. Neem je tekeningen mee, want de Sint is gek op tekeningen. Natuurlijk mag je al vanaf 16 november je schoentje zetten.

Nieuwleusen en Hoonhorst

De Pieten en de Sint komen op 17 november naar Hoonhorst. Hij komt, hij komt om 14.30 uur bij Zaal Kappers. In Nieuwleusen komt de Sint pas op 23 november. Samen met zijn Pieten komt hij aan bij ’t Olde Gemientehuus.

Beerzerveld/Mariënberg

Sinterklaas komt op zaterdag 23 november om 13.00 uur met acht Zwarte Pieten aan in Beerzerveld bij Café-Restaurant Beerzerveld. De Sint maakt een rondrit door Beerzerveld en Mariënberg. De tocht eindigt bij Café-Restaurant Den Mariënberger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.