Home / archiefcentraal / sponsordiner voor roparun groot succes

sponsordiner voor roparun groot succes

Dit jaar doet een team, Team69 ‘Ommenlooptvoorleven’, uit Ommen volgend jaar mee aan de Roparun. Daarom was er een afgelopen vrijdag een sponsordiner bij de Vechtdal Hoeve.

Lees hieronder het verslag van het diner aangeleverd door Ommen loopt voor leven:

De Vechtdal Hoeve zag er levendig uit afgelopen vrijdag. Gastvrouw Simone Jansen zette haar deuren belangeloos open voor het goede doel ‘Roparun’. Initiatiefneemster Jeannet ter Haar legt enthousiast uit dat met Pinksteren 2014 voor het eerst een team uit Ommen meedoet aan de bekende Roparun, waarbij het team loopt van Parijs naar Rotterdam.

“We zijn er trots op dat we mogen meelopen”, aldus Jeannet ter Haar. “ Ons Team met nummer 69 ‘Ommenlooptvoorleven’ bestaat uit 25 Ommenaren, waaronder hardlopers, fietsers, fysiotherapeuten, chauffeurs, cateraars, wedstrijdleiders en teamcaptain en PR. We reizen 7 juni 2014 af naar Parijs en begeleiden de 8 hardlopers van ons team bij hun estafetterun naar Rotterdam. Ruim 500 km hardlopen, een megaprestatie!”

Doret Bakker onderstreept op de avond dat dit avontuur een hele organisatie is. “Naast kostendekking willen we natuurlijk zoveel mogelijk geld inzamelen voor de stichting Roparun. We zijn daarom op zoek naar sponsoren (voor busjes, eten etc) en organiseren verschillende activiteiten om geld in te zamelen, waaronder het sponsordiner”.

Twee teamleden Astrid Jansen Holleboom en Ellen Mensinga-Trommel zijn kartrekkers van het sponsordiner. Hun passie voor koken& hardlopen en inzet voor het goede doel komt hier samen. Aan de 40 gasten wordt uitgelegd dat stichting Roparun (met CBF keurmerk goede doelen) haar gelden schenkt aan palliatieve kankerzorg: doelen die geld besteden aan verhogen van kwaliteit van leven in de laatste levensfase. Dit onder het motto ‘als er geen dagen aan het leven kunnen worden toegevoegd, dan voegen we leven toe aan de dagen’.

Chef-kok Dick Masselink (Vechtdalfood) geniet zichtbaar van de avond en heeft alles onder controle. Op locatie koken blijft altijd een beetje spannend. Alles loopt gesmeerd, met zijn collega en een team in hotel de Zon wordt belangeloos keihard gewerkt om het heerlijke eten in perfecte staat bij de gasten op het bord te krijgen.

Ellen en Astrid hebben het druk met uitserveren op hun hardloopschoenen en bijna geen tijd voor een praatje. “Het mes snijdt aan twee kanten: voor de gasten een gezellig avond met lekker eten, drinken en leuke ontmoetingen. Daarvoor hoeven ze natuurlijk niet af te wassen, maar vragen we een bijdrage van 50 euro. Door de inzet van Dick en sponsoring door Hanos, wijnhandel van der Beek, Hotel de Zon, Bakkerij te Brinke, Ekkelenkamp Lunch-Diner-Patisserie en het beschikbaar stellen van de ruimte van de Vechtdal Hoeve lukt het ons de kostprijs zo laag mogelijk te houden en zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de Roparun”.

Het is zo’n succes gebleken dat het sponsordiner drie keer georganiseerd kan worden. Op 13 december en 17 januari worden er ook sponsordiners georganiseerd die inmiddels ook al zijn volgeboekt. “120 mensen in beweging voor dit avontuur voor het leven, dat geeft veel voldoening”, aldus Ellen en Astrid.

Gastvrouw Simone en chef-kok Dick Masselink worden bedankt en naast een mooie opbrengst zijn twee gasten Dinand Martens en Jeroen Seisveld opgestaan om de vrachtwagen te bekostigen.

Simone eindigt de avond met verwijzing naar de roze Vechtdal anjers op tafel. De kleur zit ook bewust in het logo van het team en staat symbool voor samenwerking. Samenwerking is nodig om deze prestatie neer te zetten. Het was een bijzondere avond waar iedereen de kracht van onze mooie Vechtdal anjer heeft kunnen zien.

Meer Roparunactiviteiten van of voor Team69 Ommenlooptvoorleven:

*Kraam op de kerstmarkt in Ommen op 21 december.

*Kerstconcert gehouden door Rk koor Intermezzo op 22 december

*flesseninzamelacties door onze kinderen.

Ook in het voorjaar staan activiteiten gepland. Houdt ons daarom in de gaten en lees meer informatie op www.ommenlooptvoorleven.nl, met link naar facebook.

Doneren? Graag op 0361.74.6334 t.n.v. Ommen loopt. Met elke bijdrage in welke vorm dan ook zijn we blij! Specifiek zijn we nog op zoek naar (9)personen busjes.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.