spijkerschrift beveiligd dieetadvies

Gebrek aan zonlicht en beweging. Maar daar moet vanaf nu verandering in komen, want we hebben zijn steun en bewaking extra hard nodig. Wonen tussen huizen waarop het oog is gevallen door een inbreker is best verontrustend.

En dan die rare verhalen over personen die aan de deur komen met de vraag of er een alarmsysteem nodig is, hier graag over komen praten tussen acht en tienen in de avond. Ja,.. ja… Of wat dacht je van een overijverige abonnementenverkoper die de huizen langs gaat, terwijl je normaalgesproken daarmee wordt lastiggevallen bij het verlaten van een supermarkt. En na de laatste inbraak in ons dorp jongstleden ben ik ervan overtuigd dat een hongerige hond best afschrikwekkend kan werken.

Althans, dat hoop ik.

Dat de hond regelmatig een koekje kreeg, meestal wanneer het niet werd uitgelaten door het kroost, zal er vast toe bijgedragen hebben. Als een soort van troostvoer. En ik had er ook een beetje schuld aan. Het overgebleven eten in de pot kreeg de hond voorgeschoteld, of er viel ‘per ongeluk’ iets van het aanrecht. Al met al te veel calorieën en te weinig beweging en dat terwijl de winter nog moet beginnen. Dus onze trouwe lobbes krijgt vanaf heden alleen nog maar water en de helft aan brok.

Hij is het er niet mee eens. In plaats van ons vijven zitten we af en toe spontaan met ons zessen aan tafel. Hij schuift aan op een stoel met een blik in zijn ogen alsof het de normaalste zaak is. Gelukkig heeft hij poten, want anders had onze blaffer waarschijnlijk zelf zijn bord en bestek gepakt. Ook is hij heel alert bij het opengaan van de koelkastdeur en bepaalt zelf zijn voedertijd door consequent veel te vroeg bij zijn voerbak te gaan liggen.

Al met al laat hij symptomen zien die kunnen bijdragen tot het ultiem beveiligen van ons huis en zijn bewoners. Ik hoop niet dat het nodig zal zijn, maar onze viervoeter is hongerig en lust ze rauw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.