speelparadijs komt dichterbij

De koopovereenkomst is getekend en de bouw van het indoor speelparadijs Octo4Kids kan beginnen. Gisteren ondertekenden Wybe Jelsma van De Marne Vastgoed en wethouder Ko Scheele van Ommen de koopovereenkomst van een kavel op de hoek Strangenweg en Haven Oost. Bij het gebouw worden circa 56 parkeerplaatsen gerealiseerd, waarvan ook bezoekers van het nieuwe verenigingsgebouw van SDG en de Tuinfluiters gebruik kunnen maken.

“Met de komst van Octo4Kids krijgt de gemeente Ommen een mooie voorziening voor de inwoner en bezoekers van de gemeente erbij”, aldus wethouder Ko Scheele: “De kinderen kunnen lekker spelen in een veilige en droge omgeving. Het is een goede aanvulling op voorzieningen, zoals het zwembad, theater en musea in de gemeente. Daarnaast past het speelparadijs uitstekend in de bestemming van het nieuwe Havengebied als overloop van “wonen” naar “bedrijfsterrein”.

Spelen onder dak

Het speelparadijs wordt ontwikkeld door De Marne Vastgoed en het streven is dat Octo4Kids in de zomer van 2014 haar deuren opent. Het speelparadijs krijgt een oppervlakte van ongeveer 1.075 m2. De ondernemers van Octo4Kids, Bertjan en Jeannet ter Haar: “Van meet af aan was duidelijk dat we onze droom wilden verwezenlijken in onze eigen woonplaats Ommen. Het voelt goed dat we echt iets kunnen toevoegen aan Ommen. Door het realiseren van een indoor speelparadijs in Ommen spelen we ook in op het tekort aan een indoor accommodatie in Ommen. Ons indoor speelparadijs, Octo4Kids, wordt een plek waar je je als kind en als volwassene direct thuis gaat voelen, gastvrijheid vinden we erg belangrijk. De kinderen kunnen er naar hartenlust klimmen en klauteren in onze speeltoestellen. Ook is er ruimte om te bouwen en te knutselen. De (groot-)ouders of begeleiders kunnen op het (strand)terras zitten en ondertussen een kop lekkere koffie of thee drinken. We gaan daarnaast zorgen voor een eenvoudige, maar kwalitatief goede keuken. Voor kinderen én volwassene wordt Octo4Kids een mooie belevenis. We zien al uit naar de opening.”

Havengebied

Het Havengebied in Ommen is volop in ontwikkeling. Deze zomer is begonnen met het bouwen van de eerst woningen in Haven West door Oude Lenferink Bouw. Binnenkort wordt ook gestart met het nieuwe verenigingsgebouw voor muziekvereniging SDG en de vogelvereniging De Tuinfluiters. Daarmee krijgt het oude bedrijventerrein een geheel nieuwe uitstraling en wordt voorzien in de vraag naar woningen dicht bij het centrum van Ommen en aan de behoefte aan voorziening voor recreatie, vrije tijdsbesteding en ontspanning in de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.