sbo johan seckel is nu kanjerschool

SBO Johan Seckel in Ommen is nu officieel een Kanjerschool. Alle medewerkers hebben de opleiding Kanjertraining gevolgd. De leraren kregen afgelopen donderdag het certificaat.

Lees er meer over in de persbericht van SBO Johan Seckel:

Sinds 2007 wordt er op de SBO Johan Seckel gewerkt met de Kanjertraining. Kanjertraining is een zeer succesvolle training voor kinderen, die sociaal onhandig zijn en niet lekker in hun vel zitten. Kinderen die bijvoorbeeld te verlegen zijn, agressief zijn, overal een grapje van maken, verdrietig zijn, gepest worden, anderen pesten, weinig zelfvertrouwen hebben, of weinig vriendjes en vriendinnetjes hebben.

De Kanjertraining heeft als doel dat het individuele kind zich gesterkt voelt, meer zelfvertrouwen heeft, beter grip heeft op sociale situaties en zijn/haar gevoelens beter kan uiten. Het werken in groepen heeft hierbij een gezonde wisselwerking. In de training leren de kinderen onderscheid te maken in manieren van reageren. De wijze waarop kinderen reageren heeft te maken met hun zelfbeeld en hun opvattingen over de buitenwereld. Tijdens de training wordt er gebruik gemaakt van verschillende gekleurde petten. De petten staan symbool voor hoe je je kunt gedragen.

Kernwoorden zijn : vertrouwen, veiligheid en wederzijds respect.

Alle medewerkers hebben de opleiding Kanjertraining gevolgd. Na een meerdaagse opleiding kregen de medewerkers de licentie A voor het geven van Kanjertrainingen in de klas op de eigen school. Na twee jaar nascholing kregen de medewerkers licentie B en nu na vier jaar de definitieve licentie.

Ook de ouders worden betrokken bij de Kanjertraining. Op een tweetal ouderavonden was de Kanjertraining het centrale thema. Jaarlijks wordt op de informatie-avond voor ouders aandacht besteed aan de Kanjertraining.

Kanjerdocent Mariëlle Seinen heeft het team al die jaren op een inspirerende en deskundige wijze begeleid. Aan haar de eer om de definitieve licentie zichtbaar te maken door het onthullen van de Kanjerplaquette aan de gevel van de school.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.