sallands bachkoor requiems faure en durufle

Het Sallands Bachkoor, onder leiding van Leendert Runia, brengt op vrijdag 29 november een uitvoering van de Requiems van Gabriel Fauré en Maurice Duruflé. Het concert vindt plaats in de Hervormde Kerk in Ommen en begint om 20.00 uur.

Het Requiem van Fauré is één van de meest uitgevoerde werken van deze Franse romantische componist. Hij schreef het Requiem in 1888. Bij de keuze van de teksten voor zijn dodenmis liet Fauré de hardste woorden weg. Zijn opvattingen over de dood waren hoopvol. Deze harmonieuze toon van rust en vrede is in zijn Requiem duidelijk merkbaar. Maurice Duruflé schreef zijn Requiem in 1947 ter herinnering aan zijn vader. Dit schitterende werk is een bewerking van een aantal orgelstukken, die Duruflé baseerde op gregoriaans gezang uit de dodenmis. Het werk ademt eenzelfde rust en optimisme als het Requiem van Fauré. Hiermee heeft het zijn populariteit gemeen, maar Duruflé’s muziektaal is stevig verankerd in de twintigste eeuw.

Kaarten voor dit concert zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Bruna Diek aan de Kruisstraat 3 in Ommen en via www.sallandsbachkoor.nl voor 17,50 euro. Jongeren tot en met 18 jaar betalen 10 euro. Kaarten kosten op de avond van het concert aan de kerk 20 euro. Jongeren betalen aan de deur 12,50 euro. De kerk is open vanaf 19.00 uur.