riek warmelink wint ommer dialectdictee 2013

Riek Warmelink uit Ommen wint het dialectdictee 2013 in de bibliotheek van Ommen. Ze maakt geen fouten tijdens het dictee.

Willie van Oenen uit Oudleusen schreef het dictee dit jaar. Hadbästen, gesleuns of grondholt, woorden die nauwelijks nog gebruikt worden, ze kende ze allemaal. Een zeer terechte winnaar. Het dialectdictee was over de gehele linie behoorlijk goed gemaakt, veel deelnemers hadden maar een enkele fout.

Het pauzeprogramma werd door Historische Kring Ommen gevuld met filmbeelden van de bevolking van Ommen in 1962. Een schoolplein met kinderen, straten in de gloednieuwe wijk Alteveer, de bakker, de melkboer en het zwembad maakten veel herinneringen los bij de toeschouwers. Een nostalgische terugblik in de tijd.

De organisatie van het dialectdictee is in handen van Landstede Welzijn, de Historische Kring Ommen en de Bibliotheek Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.