Home / archiefcentraal / pompen maken vogelgebied nat

pompen maken vogelgebied nat

Het weidevogelgebied Hammerflier-Munnikenmaten kan lekker nat worden gemaakt. Waterleidingbedrijf Vitens gaf twee pompen aan de gebiedscoördinator ANV De Ommer Marke. De Ommer Marke gebruikt de pompen in het broedseizoen.

Lees er meer over in het persbericht van De Ommer Marke:

Woensdag 30 oktober stelde Waterleidingbedrijf Vitens, in bijzijn van veel betrokken partijen, twee pompen beschikbaar voor het weidevogelgebied Hammerflier- Munnikenmaten.

Met deze pompen kunnen natte plekken gerealiseerd worden, in het broedseizoen en op hun eigen terreinen. De plas-dras plaatsen trekken weidevogels aan en dragen bij aan het groot worden van de jongen.

Gebiedscoördinator ANV De Ommer Marke, nam het aanbod dankbaar aan. Freek Schutte, altijd al de drijvende kracht achter het weidevogelbeheer, zal samen met de Hammer Vogelwacht, de pompen inzetten in het broedseizoen.

De weidevogel heeft het moeilijk, maar er liggen nog altijd goede kansen, in dit van oudsher aantrekkelijke gebied voor weidevogels. Er zijn contracten voor uitgesteld maaibeheer afgesloten, Vitens heeft terreinen waar het beheer geoptimaliseerd wordt, en er is nu een goede samenwerking tussen alle betrokken organisaties en overheden.

De verstoring in het broedseizoen door wandelaars en andere vormen van recreatie is een punt van aandacht. Wanneer mensen weten welke waarde het gebied heeft voor de voortplanting van de weidevogel, zal het gebied in het broedseizoen hopelijk ontzien worden.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.