politieke gastles op internationale school

Statenlid Laura Antuma (CDA) en raadslid Annelies Bakelaar (CDA) van de gemeente Ommen geven op 11 november gastles aan de leerlingen van de Internationale school Eerde.

Ze gaan met de jongeren in gesprek over de democratie en de rol van de gemeente en provincie daarin. In de les maken de politici de leerlingen duidelijk wat de verschillende taken zijn van de provincie, rijk en gemeente.

Lees meer over deze politieke gastles in het persbericht van de provincie Overijssel:

Leerlingen van de Internationale school Eerde in Ommen krijgen maandag 11 november een gastles van twee politici. Statenlid Laura Antuma (CDA) en raadslid Annelies Bakelaar (CDA) van de gemeente ommen gaan met jongeren in gesprek over de democratie en de rol van de provincie en de gemeente daarin.

Deze les is onderdeel van het project Jong Overijssel doet mee! van de provincie Overijssel en vormt voor een aantal leerlingen de voorbereiding op deelname aan de Overijssel Debat Award op 28 november in het provinciehuis.

De les wordt begeleid door een moderator van ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat.

Lastig onderscheid

Voor jongeren is het lastig om onderscheid te maken tussen wat een provincie, het rijk en de gemeente doet en wie waarvoor verantwoordelijk is. Reden voor de provincie, gemeente en ProDemos om samen de scholieren op school op te zoeken.

Democratie onder schooltijd

De provincie Overijssel besteedt sinds enige jaren extra aandacht aan jongeren vanaf 15 jaar met de bedoeling om hen meer te betrekken bij de democratie. Sinds twee jaar werkt de provincie hierin samen met ProDemos en gemeenten.

Ook de gemeenteraad van Ommen ondersteunt van harte initiatieven om scholieren enthousiast te maken voor de politiek.

Meer informatie

www.jongoverijssel.nl

www.prodemos.nl

www.ommen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.