Home / archiefcentraal / politiek van hier d66 ommen en nu vooruit

politiek van hier d66 ommen en nu vooruit

We spraken af om hard te gaan werken aan de toekomst van de gemeente Ommen. We vormden een opmerkelijke coalitie van vier partijen met maar twee wethouders, met als grote doel: een goede toekomst voor de gemeente Ommen. We begonnen een samenwerking vóór Ommen, samenwerking om te zorgen dat de puinhopen waar Ommen mee kampte werden opgeruimd en samenwerking om de toekomst van de gemeente financieel gezond te krijgen. Het Coalitieprogramma, was en is leidend. Het college heeft daarop het Coalitie Uitvoerings Programma (CUP) geschreven, waarover we als raad besloten dat deze, zo veel als mogelijk, moest worden uitgevoerd binnen vier jaar. Halverwege de raadsperiode werd duidelijk dat er flink moest worden bezuinigd, dat maakte het niet eenvoudiger maar we gingen door “In het belang van Ommen!”.

En Ommen is een heel eind op weg in die drie en half jaar. Er is veel gebeurd. Er was veel vooruitgeschoven of verwaarloosd voorafgaand aan maart 2010. Puinhopen die er al jaren lagen zijn nu letterlijk opgeruimd, de inhaalslag om weer op orde te komen is ingezet. De Drieslag, die al jaren boven het hoofd hing is afgewerkt. Er wordt gebouwd in het centrum, in de Haven en aan Oldenhaghen. Het volledige VWO in Ommen is eindelijk gerealiseerd. De vernieuwing van de bestemmingsplannen is gaande, de nieuwe infrastructuur is volop in ontwikkeling. De kwaliteitsverbetering én tevens bezuiniging is ingezet door middel van de ambtelijke fusie met Hardenberg. Eindelijk maken we stappen naar verbetering van de schoolgebouwen en wellicht eindelijk zelfs een kindplein. Hoe lang zat dat al “in het vat” maar kwam er maar niet uit? Allemaal meer dan 10 jaar!

D66OMMEN is ook bijzonder blij dat de afgelopen jaren ook bij de gemeente Ommen een omslag in het duurzaam en milieubewust denken en uitvoeren is ingezet. Wat vroeger werd gezien als “de geitenwollensokkenmentaliteit” van D66, is nu “de normaalste zaak van de wereld” geworden.

Er zijn helaas ook zaken die niet geregeld zijn en zijn zaken die niet geregeld worden. Omdat de tijd, de provincie, het rijk, de financiën of de wetgeving ons heeft ingehaald. Daar zijn wij niet altijd even blij mee. Toch zullen we dat moeten accepteren, om weer door te gaan. Ondertussen kunnen we trouwens best trots zijn op wat er in drie en half jaar allemaal WEL is gerealiseerd. En we zijn nog niet klaar met de inhaalslag en de realisatie van het CUP, we willen afmaken waaraan we zijn begonnen en de belofte die we de inwoners gedaan hebben nakomen. De keuze is aan u.

Fractie D66 Ommen

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.