politiek van hier christenunie dalfsen

Nee, we mengen ons niet in de ontstane discussie over Nederlandse culturele uitingen. Nee, het gaat ook niet over alle tinten grijs tussen zwart en wit. Nee, het gaat ook niet over mensen met die achternaam.

Het gaat over onze samenleving. Een samenleving waar soms zo erg zwart-wit gedacht wordt. Waar mensen in hokjes worden geplaatst. Waar grenzen worden getrokken en deuren dicht slaan. Waar ieder zich terug lijkt te trekken in de eigen wereld en werkelijkheid. Waar de overheid maar moet zorgen voor wie het zelf niet meer kan.

Maar samenleven is toch samen-leven?! We zijn samen samenleving. We zijn met elkaar verbonden in een groot sociaal domein. Daar staat inderdaad een overheid dicht bij de burger. Daar weet een overheid wat er leeft en wie die extra steun nodig heeft. Maar niet alleen die overheid is dienstbaar aan de zwakke burger. Burgers zijn er ook voor elkaar; dienen elkaar. Dienst aan elkaar. Gaan samen aan de slag om het beste voor elkaar te zoeken. Kijken rond in eigen kring naar wie wel extra hulp kan gebruiken. Ontplooien initiatieven voor buren, in wijken en in kernen. Gaan de kerk uit en het dorp in. Ontmoeten elkaar in kulturhuzen. Bouwen aan verenigingen en clubs. Kennen de weg naar het Centrum voor jeugd en Gezin.

Samen leven is ruimte voor bedrijven. Ontsluiten waar nodig en beschermen met liefde. Een netwerk van wegen om vlot en vooral veilig elkaar te kunnen bereiken. Openbaar vervoer dat niet sluitpost is op de begroting. Voetgangers en fietsers die gezond kunnen blijven bewegen. Sport en kunst een plek.

Samen leven is niet alles zwart-wit aan de overheid overlaten. Samen leven is de roep om elkaar te willen dienen. Te leven in verbondenheid met elkaar. Er te zijn voor elkaar, dichtbij en soms ook verder weg.

Samenleven is leven in hoop. Dicht bij elkaar en God dichtbij. De regenboog, teken van hoop voor de volken. Een kleurrijke samenleving, dienstbaar aan God, de naaste en de wereld.

Ja, het gaat om mensen. Ja, het gaat om alle kleuren van de regenboog. Ja, we mengen ons in de discussie over de Nederlandse veelkleurige samenleving. Kleurrijk

De fractie van de ChristenUnie

Rietje Lassche, Anne Nijburg en Luco Nijkamp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.