Home / archiefcentraal / plankenkoorts in de wiekelaar

plankenkoorts in de wiekelaar

Toneelvereniging Plankenkoorts Nieuwleusen treedt op op 29 en 30 november in de Wiekelaar in Oudleusen.

De klucht “aan het eind van de regenboog”, geschreven door Hans van Wijngaarden is ingestudeerd. Speler Evert Kuterman zegt “dat het blijft schaven, overspelen tot het spel perfect staat”. Tweemaal in de week werd tot vrijdag jongstleden geoefend. Het resultaat mocht er zijn. De zaal lacht al vanaf het eerste bedrijf haar tanden bloot terwijl normaal gesproken in het eerste bedrijf veel geluisterd wordt omdat de “lijnen va het stuk moeten worden uitgezet” aldus Evert Kuterman. De toon voor een wervelend optreden was gezet.

De hilariteit zit hem in een openvolging van gebeurtenissen: In een badkamer ( gecreëerd door de decorbouwers Hein Brinkman en Hendrik Jan Stolte) gebeurt van alles wat het publiek niet kan zien. Er wordt een gat gegraven van twee meter diep, puin en zand worden afgevoerd, er wordt met een drilboor gewerkt, gebeiteld enzovoort.

De kracht van de verbeelding want fysiek is de ruimte niet meer dan 1 vierkante meter…

Strekking van het verhaal is dat Wout Enkelaar (gespeeld door Marcel Brasjen) met zijn vrouw en zusje (Hanneke Borger en Ciska Beltman) een kamer in een vakantiehuis huren van eigenaar mevrouw Stam en haar broer(Chantal Hekman en Henri Brinkman).

Vooropgezet want Wout verwacht er een schat te vinden. Medehuurder mevrouw de Jager (briljant gespeeld door Helma Boertjes) is een voormalig bewoonster van het huis en weet exact welke schatten er bewaard zijn. Vrijdag was het publiek getuige van de spelvreugde van de spelers en de perfecte timing die gevraagd wordt van de spelers.

In het kader van het 40-jarig bestaan van de vereniging in 2014 zal er een extra optreden volgen in februari. De opbrengst van deze benefiet voorstelling komt geheel ten goede aan de KWF. Nadere informatie hierover volgt en wordt ook geplaatst op de site van de vereniging: www.plankenkoortsnieuwleusen.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.