piet kant trekt zich terug als kandidaat

Piet Kant trekt zich terug als kandidaat-raadslid van CDA Ommen. Hij doet niet mee met de verkiezingen in maart 2014, omdat hij vindt dat hij op een niet-verkiesbare plaats staat. Hij stond als zevende op de kandidatenlijst.

“Ik voel me ernstig tekort gedaan. Om dat te benadrukken en om de eer aan mezelf te houden, vertrek ik”, zegt Kant. Hij vindt het raar dat fractievoorzitter Annelies Bakelaar aangaf hem weer in de raad te willen, terwijl hij op een niet-verkiesbare plek werd gezet.

Kant overwoog nog om met voorkeurstemmen in de raad te komen, maar volgens hem zorgt dat voor frictie in de partij. Piet zal dus na de verkiezingen in 2014 niet terugkeren in de gemeenteraad. Hij blijft tot 25 maart 2014 in de raad zitten.

MEE Samen

Toch zal Kant zich in blijven zetten voor de samenleving. Hij is gevraagd om voorzitter te worden van de centrale cliëntenraad van MEE Samen. MEE Samen is de bestuurlijke fusie van MEE IJsseloevers (waar Kant al voorzitter is van de cliëntenraad) en MEE Veluwe.

Daarnaast is Piet Kant lid van de Raad van Toezicht van de welzijnsorganisatie De Stuw in Hardenberg. Vanuit deze functies kan en blijft hij zich inzetten voor de kwetsbaren onder ons. Zijn betrokkenheid bij de zorg en het welzijn van de mens motiveert hem daarbij. Vanuit de gemeenteraad wordt hem die kans niet meer geboden door de actie van het CDA bestuur. Hij is van mening dat hij in zijn andere functies kan blijven opkomen en vechten voor de kwetsbaren in de samenleving.

Kant zal met nog meer energie en inzet voor deze mensen op blijven komen. Hij zal de gemeenteraad in Ommen, maar ook de gemeenteraden in de overige gemeenten in het werkgebied van MEE Samen, nauwgezet op het gebied van het Sociaal Domein en de transitie AWBZ naar gemeentes/WMO blijven volgen. De lopende raadsperiode tot en met 25 maart 2014 blijft hij actief als raadslid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.