Home / archiefcentraal / overijssel brons bij residentiecup

overijssel brons bij residentiecup

Op schaatsbaan de Uithof in Den Haag is de ploeg van het gewest Overijssel onder leiding van coach Johan Freriksen mooi derde geworden bij de Residentiecup. Alma Korteweg leverde ons een verslag aan van de wedstrijden.

Van elk gewest (in totaal zeven) reden de besten van de junioren B2, A1 en A2 een 500 en 1500 meter, met daarbij een teamsprint voor de damesploegen en een ploegenachtervolging voor de herenploegen. De damesploeg bestond uit Loes Adegeest en Lotte van Weert van de gewestelijke selectieploeg en Kelly Eijsink van Team ForIce, de heren Kars Jansman en Thomas Geerdinck, beiden ook van de gewestlijke selectie, Arvin Wijsman van Jong Oranje, Mike Huizinga van de baanselectie van Enschede en Jelle Harbers van Team Two vormden de herenploeg.

Bij de heren zette Wijsman zette de beste prestatie voor de ploeg neer, met een tweede plaats op de 500 meter in 37,65, achter teamgenoot Kai Verbij. Adegeest en Eijsink zetten bij de dames de beste persoonlijke prestaties neer, met allebei 2:10 op de 1500 meter, wat hen op die afstand respectievelijk een vijfde en vierde plaats opleverde. Als ploeg werd door de dames bovendien een fraaie derde plaats behaald bij de teamsprint, achter Noord-Holland-Utrecht en winnaressen Zuid-Holland. Deze volgorde gold uiteindelijk ook voor het eindklassement.

Na de langebaanschaaters kwamen de marathonrijders op de baan voor hún Residentiecup. Vooral de wedstrijd van de B-rijders was weer ongemeen spannend. Stokvisdenneschaatser Hannes Schalkwijk verzamelde weer punten met zijn 15de plaats. In Deventer reed A-pupil Sybren Kemper een persoonlijk record op de 100 en 300 meter, waarbij zijn 36,27 een verbetering met vijf seconden betekende. C-junior Justin Brehler haalde niet minder dan 11 seconden van zijn 1000-metertijd, tot 1:47,36. Ingmar Hof verbeterde zijn tijd op die afstand tot 1:29,34.

Ook B-junior Bart Hulst zal binnenkort bij de klasse-2-schaatsers horen: hij bleef maar een seconde boven de vereiste 1:27 op de 1000 meter. In Heerenveen reden de zussen en marathonschaatssters Sharon en Chantal Hendriks beiden een goede langebaanwedstrijd. Neo-senior Sharon reed een pr van 43,97 op de 500 meter en verbeterde haar 3-km-tijd met maar liefst zes seconden tot 4:25,65. A-junior Chantal kwam op de 1500 meter uit op 2:17,27.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.