merkatiko helpt ondernemer online

Lemelerveld is een bedrijf rijker. Sinds begin oktober is Merkatiko actief. Dit is een online marketing adviesbureau dat nauw samenwerkt met het IT Kenniscentrum.

Bernard Smalbraak, al bekend van Wijnstaete Op den Pas begon dit bedrijf na de zoveelste reorganisatie bij REAAL Verzekeringen, waar hij tot de zomer werkzaam was. “Uiteraard omdat ik veel kansen zie voor deze dienstverlening in de wijde regio, maar ook omdat ik de bank en verzekeringswereld behoorlijk beu was geworden. Als marketeer is een van je belangrijkste insteekpunten om klantwensen te vertalen naar producten en diensten. En hier falen banken en verzekeraars al jaren. Ik heb veel mooie initiatieven zien sterven, omdat de angst regeerde. Met name angst voor de crisis en dat terwijl je juist nu moet onderscheiden met service, zichtbaarheid en producten welke voldoen aan de behoefte. En dat geldt dus niet alleen banken.”

De afgelopen jaren is het vak van Marketeer enorm veranderd en is er een verschuiving geweest van off- naar online. Een verschuiving waarop veel grote bedrijven inmiddels gereageerd hebben. Het MKB blijft hier volgens Smalbraak nog wat bij achter en zeker aan deze kant van het land. “Daar wil Merkatiko graag wat aan doen. Dit door het helpen opzetten van een volledige online strategie. Een plan van aanpak, zeg maar, waarbij het hele bedrijf van verkoop tot inkoop, van orderverwerking tot administratie bekeken wordt en waarbij gezocht wordt waar online winst te behalen is.”

Dat kan bijvoorbeeld door het opzetten van nieuw verkoopkanaal als een webshop of bijvoorbeeld de klantenservice (deels) te laten werken met social media. “Maar dat kan ook beginnen met het kijken naar één onderdeel, bijvoorbeeld met zoekmachine optimalisatie. Hierbij ga je kijken hoe een bestaande website opereert en hoe deze dan aangepast moet worden om beter vindbaar te worden. Dat klinkt simpeler dan het is, maar vaak kan een bedrijf met een paar stappen al heel goede resultaten behalen. En dat is in deze tijden toch een mooie opsteker.”

Dat is dan ook waar Smalbraak blij van wordt. “Met mijn hulp en expertise een ondernemer betere resultaten laten behalen. Voor mij was dat de basis om dit bedrijf te starten.” De komende maanden kunnen ondernemers uit de regio gratis hun website laten analyseren. Benieuwd hoe uw website scoort? Kijk dan op websitecheque.nl. Meer informatie: 06-81339875, info@merkatiko.nl of www.merkatiko.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.