koploper lemelerveld niet langs hekkensluiter

Lemelerveld heeft zondagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Eerbeekse Boys. Voor Lemelerveld betekent dit het eerste puntverlies na een voortreffelijke start van de competitie. Verrassend is dat dit uitgerekend tegen hekkensluiter Eerbeekse Boys gebeurt, die ploeg had tot dusver slechts één punt verzameld uit zeven wedstrijden. Ondanks het gelijke spel blijft Lemelerveld koploper in de Derde Klasse B.

“Het was niet best van onze kant”, vond Edwin Duim, trainer van Lemelerveld. Hij zag hoe zijn ploeg het moeilijk had tegen Eerbeekse Boys en in de 36e minuut zelfs op een 0-1 achterstand kwam. Na balverlies op het middenveld konden de bezoekers eruit komen. Een poging van grote afstand leek in eerste instantie ongevaarlijk, maar doordat doelman Rik Ramaker uitgleed viel de bal op ongelukkig wijze in het doel.

In de tweede helft ging Lemelerveld op jacht naar de gelijkmaker, maar ook Eerbeekse Boys bleef gevaarlijk. Duim: “Zij verzuimen om de 0-2 te maken, dat had ook zomaar gekund”. Pas in de 77e minuut kon het publiek op Sportpark Heidepark juichen. Jeroen van den Berg werd lichtjes aan zijn arm getrokken, waarna de scheidsrechter de bal op de stip legde. “Hij deed dat heel slim”, aldus Duim. De topschutter klaarde het klusje vervolgens zelf en tekende voor de 1-1.

Na de gelijkmaker hoopte Lemelerveld de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken, maar het zat er niet in. “We hebben geen uitgespeelde kansen meer gehad”, zei Duim die zijn ploeg dus voor het eerst dit seizoen punten zag verspelen. De oefenmeester waakte van tevoren voor onderschatting: “Je hamert erop dat dat niet mag gebeuren, maar het sluipt er misschien toch in. Ik denk niet dat wij in de positie zijn om ploegen te onderschatten. Wij kunnen een wedstrijd niet winnen op 70 of 80%, dat blijkt nu wel.”

Lemelerveld behoudt de koppositie in de Derde Klasse B, omdat concurrent Heerde verloor van nummer drie Helios. Volgende week gaat Lemelerveld op bezoek bij nummer vijf Vaassen.

Stand bovenin 3B:

1. Lemelerveld 7 – 19

2. Helios 7 – 17

3. Heerde 7 – 16

4. Colmschate 8 – 16

5. Vaassen 7 – 15

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.