Home / archiefcentraal / in t zonnetje inez van den berg

in t zonnetje inez van den berg

Tot drie jaar geleden had Inez van den Berg lang rood haar. Een opvallende, creatieve verschijning. Toen ze kanker kreeg en chemotherapie moest ondergaan, bleef van die mooie, volle bos niet veel over. Dat ze er überhaupt nog is, vindt ze zelf een wonder. “Ik had bijzondere vorm van kanker met tal van uitzaaiingen, waarvoor nog geen echte behandelmethode is. Drie jaar geleden vertelden de artsen mij, dat de gemiddelde levensverwachting nog een jaar was. Nu zijn op de scan nauwelijks meer uitzaaiingen te zien. Geweldig! Het ligt niet in mijn aard om bij de pakken neer te gaan zitten. En dankzij steun van familie en vrienden, ben ik de laatste jaren toch aardig goed doorgekomen.”

Ze is opgegeven door een vriendin, die haar bewondert om haar moed en optimisme. Inez had een eigen balletschool, maar lesgeven gaat niet meer. Ze heeft wel een nieuwe invulling van haar leven gevonden: de Klassieke Academie voor beeldende kunst, waarvoor ze twee keer in de week naar Groningen moet en dat vijf jaar lang. Ondanks het feit, dat ze vaak weinig energie heeft, is ze vastbesloten vol te houden.

Opknapbeurt

Janny neemt Inez mee voor een ontspannende massage en een opknapbeurt voor de huid. Voordat Inez ziek werd kwam ze regelmatig bij Janny, nu kan ze het zich helaas niet meer permitteren. Blij verrast was ze dus, dat ze nu toch In ‘t Zonnetje gezet wordt: “Heerlijk, ik ga er van genieten!”

De huid wordt gereinigd en gescrubd, de wenkbrauwen worden geëpileerd en wimpers en wenkbrauwen geverfd. Een behandeling met een retinol ampul verstevigt en verdikt de huid, waardoor lijntjes en oneffenheden minder zichtbaar worden. Mede door de huidverjongende platinacrème geeft het een mooi egaal resultaat.

Sensationeel oranje

Kapster Dianne van Haarmode Marja uit De Ham laat het haar op dezelfde lengte. Inez wilde het haar al een tijd weer laten groeien, maar was bang, dat door een volgende chemotherapie ze weer kaal zou worden. Nu het dan toch al zo lang is, durft ze het ook wel aan om het weer rood te laten verven. Dianne: “Het model is nog goed, dus ga ik flink met kleur aan de slag. Ik gebruik Sensationeel Oranje.” Doordat het haar bovenop lichter gekleurd was, komt het geheel sprankelend over.

Tenen lezen

Van voetreflextherapeute Ellen Kuipers krijgt Inez een heerlijke voetmassage en en passant leest Ellen haar tenen. “Ja, wonderbaarlijk wat ze allemaal over je kan vertellen door alleen naar je tenen te kijken, terwijl ze je helemaal niet kent! Heel apart.”

Pigmenten

Janny gebruikt voor de make-up een nieuw product van het Nederlandse topmerk Ariane Inden: Mineral Illuminator. Deze basis werkt met lichtreflecterende pigmenten, waardoor de huid er jonger en stralender uitziet. Hier overheen komt Mineral Foundation, cameo beige, en een matte bronzer: Baked Finishing Powder. Als corrector voor oneffenheden: Mineral Gemstone. Op de oogleden komt het voor oogschaduw onmisbare Shadow Magnet, waardoor de oogschaduw in o.a. goudkleurige (Limestone) en groene (Mosito) tinten perfect blijft zitten. Op de lippen komt lipstick met de naam Copper Leaf.

“Mijn motto, zeker nadat ik ziek ben geworden: De logica is weliswaar onwrikbaar, maar tegen een mens die wil leven kan ze niet op. Een tekst van Franz Kafka, waarin ik me helemaal kan vinden.” Voor de fotosessie maakt fotografe Dook van Gils gebruik van het zachte herfstlicht. ‘s Avonds woont Inez een Kunstkringconcert bij in Het Laer, waar ze bewonderende reacties krijgt van vrienden en kennissen.

Gratis

Kent u ook iemand in uw omgeving waarvan u vindt dat zij In ‘t Zonnetje gezet moet worden, loop dan even binnen bij Schoonheidssalon Ariane Inden aan de Van Raaltestraat 6 in Ommen en vul een formuliertje in! Maandelijks wordt er iemand uitgenodigd voor een gratis metamorfose met fotosessie door Dook van Gils.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.