Home / archiefcentraal / in beeld kleindiershow in de lelie

in beeld kleindiershow in de lelie

De Ommer Konijnen- en Pluimveefokkers Vereniging houdt weer de jaarlijkse tentoonstelling. Die duurt nog tot vrijdagavond en is in de Molenschuur van Molen De Lelie aan het Molenpad in Ommen. Fotograaf Bernard Jans nam een kijkje.

Er zijn 253 dieren aangemeld, dit zijn er iets minder dan vorig jaar. De inzendingen zijn allemaal van eigen leden uit Ommen en omgeving. De dieren zijn verdeeld over de afdelingen: raskonijnen, grote- en dwerghoenders en sierduiven. Ook zijn er voor het eerst enkele Serama’s ingeschreven. Dit is een heel klein kipje, afkomstig uit Maleisië. Ze zijn erg tam en worden hoofdzakelijk gekeurd op karakter.

Als vanouds is de grootste groep weer die van de raskonijnen. Ze zijn aanwezig van Vlaamse Reus tot de dwergen, met in totaal zo’n vijftien rassen, waarvan de meesten nog weer verdeeld zijn in diverse kleuren. Bij de Pooltjes zitten dieren die eerder op landelijke shows hoog gescoord hebben. De groep sierduiven is dit jaar wat groter. Voor het eerst op een show in Nederland is de Georgische Zwartstaart aanwezig. Dit is een geheel wit tuimelaarras met voetbevedering en een geheel zwarte staart. Ook zijn er Oudhollandse Capucijnen, Oudhollandse Meeuwen, Oudduitse Meeuwen, Modena’s (kipduiven) en enkele Kropperrassen te zien.

Vrijdag is de tentoonstelling nog geopend van 13 tot 20.30 uur met om 20 uur de trekking van de grote verloting.

Lees ook

Digitale ledenvergadering van USV: groen licht voor investering in clubgebouw

NIEUWLEUSEN – De leden van voetbalvereniging USV hebben tijdens de digitale ledenvergadering groen licht gegeven …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.