Home / archiefcentraal / goed verlicht op weg met de fiets

goed verlicht op weg met de fiets

De leerlingen van basisschool De Dennenkamp in Ommen fietsen zichtbaar de winter in. De leerlingen doen mee aan de ANWB fietsverlichtingsactie Lightwise. Zo zorgen ze voor een veilige en goed verlichte fiets.

Lees er meer over in het persbericht van de basisschool en misschien is dit iets voor op jouw school?

Leerlingen van De Dennenkamp doen op vrijdag 8 november mee met de ANWB fietsverlichtingsactie Lightwise. In dit speciale programma voor basisscholen staat een veilige fietsverlichting voor leerlingen centraal. De Dennenkamp vindt het belangrijk dat haar leerlingen met een veilig en goed verlichte fiets naar school gaan. Zeker nu de dagen korter worden.

ANWB Lightwise bestaat uit een digitaal lespakket en een toolkit. Eerst bespreken de leerlingen in een speciale les de noodzaak van goede zichtbaarheid in het verkeer. Daarna controleren ze samen met de vrijwilligers hun fietsen op 15 belangrijke punten. Dit doen ze met behulp van de Lightwise gereedschapskoffer met daarin alle benodigdheden voor een veilige en verlichte fiets. Zo gaan alle leerlingen van De Dennenkamp met een goed verlichte en veilige fiets de winter in.

In november organiseren maar liefst 1.000 basisscholen in het land ANWB Lightwise. Hiermee worden meer dan 250.000 fietsen gecontroleerd op veiligheid en zichtbaarheid. Voor nadere informatie over het programma Lightwise: www.anwb.nl/lightwise

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.