gezelligheid voor senioren in de carrousel

Duo Tiz’nix is inmiddels een bekende naam bij de ouderen- en verzorgingscentra in de omgeving. Herman Hutten en Henk de Lange verzorgen tot groot plezier van de bewoners gezellige, muzikale avondjes en trakteren ze op nostalgische, Nederlandstalige liedjes. Om deze mensen ook eens een avondje uit te gunnen is het idee voor een theaterprogramma ontstaan. Op zaterdag 30 november staan ze in de Carrousel in Ommen.

Herman: “Met onze avondjes in de ouderencentra bereiken we normaal gesproken alleen de bewoners. We willen graag meer ouderen bereiken, ook de senioren die nog zelfstandig thuis wonen. Want voor de ouderen wordt er eigenlijk niet zo gek veel georganiseerd. Vandaar ons idee voor een theateravond “Vassies van Vrogger”, afgestemd op 50-plussers, onder begeleiding van hun ouders. De eerste editie was een groot succes. Het kon niet uitblijven dat er een vervolg op moest komen”.

Theater de Carrousel in Ommen heeft, na het succes van de vorige voorstelling, het duo opnieuw uitgenodigd voor zaterdag 30 november. “Op 30 november willen we vooral een gezellig avondje neerzetten”, zegt De Lange. “Vassies van Vrogger 2, ons vernieuwde programma, bestaat uit herkenbare liedjes de je graag meezingt en natuurlijk een hoop plezier. Het blijft voor ons gewoon vrijwilligerswerk. Maar in het theater wil je natuurlijk wel iets extra’s brengen”. Die extra muzikale inbreng wordt opnieuw gebracht door Henk Ruiter uit Ommen, alleskunner op piano en accordeon.

Dialect

Met deze rasmuzikant hebben Herman en Henk een afwisselend programma samengesteld. Gezellige, Nederlandstalige liedjes met een hoog meezinggehalte voeren de boventoon. Deze worden afgewisseld met komische, sfeervolle en herkenbare liedjes in de streektaal. Ook is er een gastoptreden van zangeres Aletta Berkhof. Herman: “We hebben een aantal liedjes van Ede Staal vertaald in onze eigen streektaal. Die liedjes zijn nog steeds razend populair en niet alleen in Groningen. De eigen streektaalversies met een nieuw arrangement krijgen een mooi plaatsje in het programma. Alles wordt live gezongen en gespeeld, dus geen ingeblikte muziek uit een doosje”.

“We praten de nummers aan elkaar met een grap en een grol en alles in het dialect”, vertelt Herman. “Het zou leuk zijn als “kinderen” hun bejaarde ouders zo’n avondje uit cadeau geven. Zo komen ze er nog eens uit en hebben samen met hun kinderen een gezellige avond. De kosten mogen geen probleem zijn want de Carrousel heeft de entreeprijs lekker laag weten te houden”

Ga voor kaarten naar www.theatercarrousel.nl. Duo Tiz’nix heeft ook een eigen website, zie www.duotiznix.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.