flessenpost voor unicef

Tweehonderd kinderen kregen twee weken geleden een flesje water van Unicef-vrijwilligers. De opdracht daarbij was: bewaar het flesje en vul het met flessenpost met een tekening of idee voor “Wat voor actie zou jij houden om geld in te zamelen voor Unicef?”. Vorige week haalden de vrijwilligers de flessenpost op bij de scholen. Jeannet Kleinlugtebeld uit Lemele maakte samen met hen een selectie.

Lees over de andere prijswinnaars en de actie van Unicef in het persbericht van Unicef Lemelerveld:

Maandagmiddag 11 november was het lekker druk op het strandje bij de Driepuntbrug in Lemelerveld. Vele kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Lemelerveld en Lemele waren met andere belangstellenden aanwezig bij de prijsuitreiking van de meest originele ideeën voor Unicef.

De jury bestaande uit; Alie Stobbelaar uit Lemele en Miny Lenferink uit Lemelerveld Ruben Kemerink van Kemerink waterzuiveringtechniek en sponsor van de flesjes water , Burgemeester Han Noten en Ingrid Visscher Directeur Unicef Nederland waar wij als vrijwilligers van Unicef bijzonder blij mee waren, had kort daarvoor in koffiehus de Kletsmajoor de flessenpost beoordeeld.

Tevens was er een camerateam van Unicef Nederland bij aanwezig om opnames te maken van de actie Hero for Zero. Nadat de prijswinnende flesjes uit het water waren gevist konden de prijswinnaars hun prijs in ontvangst nemen. De derde prijs was een idee van Sil Dijkman, Liz Reimink en Elena Meijer, zij hadden bedacht om een magazine te maken en deze te verkopen bij de Coop. De tweede prijs was voor Isa Heerink. Zij wil met de klas de nacht doorbrengen op school en daar voor gesponsord worden. De eerste prijs was voor Sara Huysmans, zij had haar idee ook nog eens prachtig uitgetekend. Een activiteiten dag bij zwembad Heidepark, met allerlei kraampjes, spelletjes, water zuiveren, loterij etc. Het mooie van dit idee is dat er heel veel van de andere 160 ideeën goed bij in passen zijn.

Wij de vrijwilligers van Unicef Lemelerveld kunnen nu met alle ideeën aan de slag, om te gaan kijken of wij hiermee een activiteit(en) kunnen gaan organiseren in Lemelerveld en Lemele ten bate van Unicef. Maar voor het zover is gaan wij eerst starten met onze laatste verkoop van Unicef kaarten en cadeaus. Voor alle duidelijkheid , Unicef stopt met eigen kaartverkoop vanaf januari 2014 en draagt dit over aan bedrijven die via de website van Unicef en bij een aantal winkelketens de kaarten en cadeaus aanbieden. Daarbij is een mooi deel van de opbrengst voor Unicef.

Dus het vertrouwde beeld van de vrijwilligers met kaartverkoop stopt. Al 34 jaar is dit ook een vertrouwd beeld in Lemelerveld en Lemele, met dank aan alle inwoners die ons hierin steunen. Wij hopen dat u er met ons er een geslaagd laatste jaar van maakt. U kunt ons weer vinden bij de altijd gastvrije Coop supermarkt Neppelenbroek (niet voor niets genomineerd voor supermarkt van het jaar) en wel op maandag 18 november, vrijdag 29 november en zaterdag 13 december. Bij de bibliotheek in Lemele op woensdag 27 november. en tijdens de kerstmarkt in de Brugstede op vrijdagmiddag 13 december.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.