eis moord dalfsen tbs met dwangverpleging

Een psycholoog concludeerde dat de 33-jarige J.M. lijdt aan een paranoïde schizofrene stoornis. De kans dat hij opnieuw ontspoort is volgens hem groot.

Voor de rechtbank verklaarde J.M. dat hij “dacht dat hij het slachtoffer geholpen had” door hem te vermoorden. Een reden voor zijn daad gaf de verdachte niet, wel vertelde hij tot de fatale steekpartij over te zijn gegaan nadat het slachtoffer hem bevestigend had geantwoord op de vraag “of hij zijn ziel aan de duivel had verkocht?”

De advocaat van de verdachte stelt dat zorginstelling Dimence, politie en ambulancepersoneel tekort zijn geschoten. De nacht voor het fatale incident meldde verdachte M. zich met een vraag om hulp bij die instanties wegens geestelijke problemen.

De verdachte zou hebben aangegeven dat het mis met hem ging. Daar zou niet adequaat op gereageerd zijn. Volgens de advocaat was zijn cliënt daardoor op het moment van de moord niet toerekeningsvatbaar. Hij pleit voor vrijspraak en psychiatrische behandeling. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.