Home / archiefcentraal / echtpaar exposeert in t olde gemientehuus

echtpaar exposeert in t olde gemientehuus

Theo en Tineke Sicccama exposeren van 8 november tot en met 6 januari 2014 in ’t Olde Gemientehuus in Nieuwleusen. Theo exposeert met zijn houtsnijwerk en Tineke met haar schilderijen.

Lees er meer over in het persbericht van de gemeente Dalfsen:

Van 8 november t/m 6 januari 2014 exposeren Theo en Tineke Siccama in ‘t Olde Gemientehuus in Nieuwleusen.

Theo Siccama heeft in de loop der jaren een grote liefde voor houtwerken ontwikkelt. Bij het afscheid van zijn pensioen als leraar Grafische Technieken kreeg hij een houtdraaibank als afscheidscadeau. Al experimenterend en door het volgen van lessen is de liefde voor houtdraaien gegroeid. Er zijn vele soorten hout met afwijkende vormen en structuren. “Door te kijken naar de structuur, komen de vormen vaak zelf”, aldus Theo.

Zijn vrouw, Tineke Siccama, schildert graag. Haar carrière begon al in 1972. Tineke is begonnen met het volgen van diverse cursussen, onder andere keramiek, textiele werkvormen, tekenen, schilderen en aquarel. In 2002 heeft zij een opleiding aan het Deltion College afgerond. Onderdelen van de opleiding waren tekenen, schilderen, kunstgeschiedenis en een speciaalstudie Iconen. Aansluitend heeft Tineke lessen gevolgd bij diverse kunstenaars en les gehad aan de Vrije Academie in Nunspeet. Samen zullen zij hun werk tentoonstellen. Tineke werkt graag met materie in haar schilderijen. Emoties en indrukken staan model.

Het houtsnijwerk van Theo en de schilderijen van Tineke zijn te bezichtigen in ’t Olde Gemientehuus in Nieuwleusen. De expositie is te bewonderen tijdens de openingstijden van ’t Olde Gemientehuus. De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 8.30-12.30 uur en dinsdagavond van 18.00 – 20.00 uur.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.