Home / archiefcentraal / deventer wint van teleurstellend usv 2 1

deventer wint van teleurstellend usv 2 1

Na de prima wedstrijd van vorige week in Mariënheem moet dit uitermate zwakke optreden van de blauwwitten met name voor coach Theo van ’t Zand een grote teleurstelling zijn.

Vanaf de eerste minuut waren de Deventenaren heer en meester. Het spel werd op het “biljartlaken” keurig breed gehouden en met goede combinaties werd menige poging ondernomen om het de defensie van USV lastig te maken. Het enige verwijt wat Beumer in dit deel van de wedstrijd aan zijn spelers kon maken was dat een aantal uitstekende mogelijkheden niet in doelpunten kon worden omgezet. Martin Kok was in de 30e minuut nog het dichtst bij de openingstreffer maar voor een leeg doel zag hij kans de bal nog over de lat te schieten. USV daarentegen was uitsluitend dreigend bij een drietal counters. Het elftal sprong echter veel te slordig om met de geboden ruimte.

Ook na de rust behield de thuisclub het initiatief. De Nieuwleusenaren bleven slordig in de passing en leden veel te vaak balverlies. Het was daarom niet verrassend dat Deventer in de 57e minuut op voorsprong kwam. In een scrimmage voor het doel schoot Elvis Selimovic de bal keurig binnen, 1-0. Na deze openingsgoal kroop USV enigszins uit haar schulp. Tegen de spelverhouding in had Sander Schaeffer een kwartier voor tijd nog bijna de gelijkmaker op zijn schoen. Hij zag geen kans de bal langs doelman Danny Koers te schuiven.

In de laatste vijf minuten eiste arbiter Kalayci de hoofdrol op. Een bal op de rug van Sander Schaeffer beoordeelde de leidsman als hands en kende Deventer een penalty toe. Elvis Selimovic wist met dit buitenkansje wel raad, 2-0. Twee minuten later was de thuisclub de pineut. Een onschuldig duwtje leverde USV een strafschop op en Sander Schaeffer maakte van dit cadeautje ook dankbaar gebruik, 2-1. Meer zat er na de late tegentreffer niet in voor het team van Van ’t Zand.

Zondag staat op sportpark Hulsterlanden de thuiswedstrijd tegen koploper Raalte op het programma. Dan zal er uit een heel ander vaatje getapt moeten worden wil USV de drie punten in Nieuwleusen houden. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.