Home / archiefcentraal / de politiek van hier vvd ommen

de politiek van hier vvd ommen

Op 19 maart 2014 gaan Dalfsen en Ommen naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. In de aanloop naar die verkiezingen komen de deelnemende partijen in deze wisselcolumn om de beurt aan het woord. Vandaag: de VVD Ommen.

Maar we willen ook goed kunnen werken in onze stad, in onze buitengebieden en in onze kernen. Gelukkig kan dit ook in de historische stad Ommen en in ons mooie Vechtdal.

Toch komt een goede woonomgeving niet zomaar tot stand. De ruimtelijke ordening is een ingewikkelde materie waarbij een genomen besluit ook wel eens onbegrip met zich meebrengt. Een beslissing om iets toe te staan of te weigeren is vaak een langdurig proces van zorgvuldig wikken en wegen. Daarnaast wijzigen de behoeften van de samenleving voortdurend. En daarin moeten dan weer keuzes worden gemaakt.

De VVD heeft een goede leefomgeving hoog in het vaandel staan. De overheid moet niet precies voorschrijven hoe de omgeving eruit moet zien maar de overheid moet wel kaders stellen. We houden niet zo van het belerend vingertje dat zegt: Pas op, dat mag niet! Wij hanteren dan ook graag het uitgangspunt van: ja, mits in plaats van: nee, tenzij. Het op 7 februari van dit jaar in de Gemeenteraad aangenomen Gemeentelijk Omgevings Plan gaat ook hiervan uit. Dat wil nu niet zeggen dat alles zomaar wordt toegestaan maar we kijken er wel met een andere, zeg maar, meer positieve blik naar. Dat rijmt goed met de VVD filosofie.

Dat iedereen het soms niet eens is met een uiteindelijk genomen besluit kan helaas niet altijd worden voorkomen. Maar neemt u van mij aan dat de VVD zorgvuldig is bij het nemen van beslissingen. Want ook wij hechten zeer veel waarde aan een goede woonomgeving. We komen ook graag thuis. We willen ook graag goed kunnen werken om zodoende economisch te kunnen ontplooien. En willen graag dat iedereen kan genieten van al het mooie wat er is, overal, maar vooral ook hier in ons Vechtdal, in ons Ommen.

Rinie Schunselaar-Henning

Raadslid VVD Ommen

Lees ook

Politiek Verwoord: D66

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.